Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 08:15

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης στην Καλαμάτα: "Πρεσβεύουμε ένα δίκαιο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας” (βίντεο)

 

“Το νέο πράσινο κόμμα της Ελλάδας θέλει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής πράσινης οικογένειας. Αυτό που πρεσβεύουμε, είναι ένας δίκαιος εκσυγχρονισμός της κοινωνίας μας, προκειμένου να βγει από τα αδιέξοδα που βρίσκεται, την κλιματική κρίση, την κρίση δημόσιας υγείας με έναν τρόπο που προστατεύει και την ευημερία και την κοινωνική συνοχή”: Αυτό σημείωσε σε δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής, γραμματέας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος “Κόσμος” Πέτρος Κόκκαλης, στην Καλαμάτα, όπου βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο κ. Κόκκαλης παραβρέθηκε και μίλησε στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας, που οργανώθηκε από τη Gaia Επιχειρείν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, παρατήρησε ότι “πάντα είναι κρίσιμες οι ευρωεκλογές, γιατί στο Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζονται οι νόμοι που επηρεάζουν το 80% περίπου της ελληνικής νομοθεσίας. Ομως, αυτή τη φορά έχουν και ένα ιδιαίτερο πολιτικό περιεχόμενο, γιατί έχει αναζωπυρωθεί μετά από 40 χρόνια περίπου το κύμα της Ακρας Δεξιάς. Μιας Ακρας Δεξιάς φασιστικής, εθνικιστικής, αντιευρωπαϊκής και αντιεπιστημονικής. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο να έχουμε μεγάλη συμμετοχή στις ευρωεκλογές και να ψηφίσουμε κόμματα τα οποία πιστεύουν στη δημοκρατία, σε μια ενωμένη Ευρώπη και ανθρώπους που μπορούν να υπηρετήσουν το Ευρωκοινοβούλιο με επάρκεια τα συμφέροντα της πατρίδας μας”.

Για τον σκοπό της δημιουργίας του κόμματος “Κόσμος” ο Π. Κόκκαλης είπε πως “δημιουργήθηκε για να έρθει και στην Ελλάδα ένα Πράσινο κόμμα που λείπει τα τελευταία πολλά χρόνια” και διευκρίνισε: “Τα Πράσινα κόμματα στην Ευρώπη συγκυβερνούν σε 7 χώρες, διοικούν πάνω από 500 δήμους και περιφέρειες κι έχουν πλέον μια πολύ ώριμη και ρεαλιστική απάντηση στα προβλήματα της ακρίβειας, της μείωσης των κοινωνικών αγαθών και της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται στον ελληνικό πολιτικό διάλογο, στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό και πιστεύουμε ότι μέσα από τις ευρωεκλογές - γιατί ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα διψάει για αυτές τις λύσεις, για απαντήσεις στα αδιέξοδα που βιώνει, διψάει για κάτι που θα απαντήσει στην αποχή και την Ακρα Δεξιά και θέλουμε να μας εμπιστευτούν”.

Για το μήνυμα των ευρωεκλογών δήλωσε την πίστη του πως “όσον αφορά το ελληνικό τους περιεχόμενο θα εκφράσουν ένα μεγάλο κύμα κοινωνικής δυσαρέσκειας απέναντι σε μια κυβέρνηση αλαζονείας κι ανεπάρκειας και όχι αριστείας. Διαχειριστικής και κυρίως ηθικής ανεπάρκειας στα θέματα της συγκάλυψης πολλών υποθέσεων. Της υποχώρησης του κράτους δικαίου, τη διαχείριση του δυστυχήματος των Τεμπών, των υποκλοπών, όλα αυτά τα θέματα και κυρίως η παράδοση του πληθυσμού σε ένα ολιγοπώλιο και μία αισχροκέρδεια. Νομίζω ότι θα εκφραστεί στην κάλπη και πρέπει να εκφραστεί με έναν τρόπο δημιουργικό και όχι καταστροφικό”.

Σε ερώτηση για τα κόμματα της Κεντροαριστεράς που δημοσκοπικά δεν πείθουν ως εναλλακτική λύση, ο Π. Κόκκαλης εκτίμησε ότι “αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Η δική μου εμπειρία στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν ότι οι Πράσινοι λειτούργησαν ως ο καταλύτης και ο επιταχυντής όχι μόνο της ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας, αλλά και της δημιουργίας γύρω απ’ αυτή ενός προοδευτικού τόξου συνεργασιών, το οποίο είναι αυτό που σήμερα αντιστέκεται στην Ακρα Δεξιά.

Πιστεύω ότι τουλάχιστον από τη δική μας μεριά αυτό θα προσπαθήσουμε να συνεισφέρουμε στον διάλογο που γίνεται στην Κεντροαριστερά για μία εναλλακτική λύση που θα μπορέσει να συγκεντρώσει γύρω όλα τα κόμματα”.

Γ.Σ.