Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014 12:11

Εκτίμηση για φυσικό αέριο στην Καλαμάτα από Παπαγεωργίου σε Λαμπρόπουλο

 

"Η περιοχή της Καλαμάτας, λόγω και της γειτνίασής της με τη Μεγαλόπολη, εκτιμάται πως θα είναι από τις περιοχές όπου θα ολοκληρωθεί η γεωγραφική επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου".

 

Στην εκτίμηση αυτή προβαίνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Μεσσήνιου υφυπουργού Αμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλου.

 

Ο Μ. Παπαγεωργίου, ειδικότερα, αφού αναφέρει ότι «το έργο κατασκευής αγωγού υψηλής πίεσης προς τη Μεγαλόπολη βρίσκεται πλέον σε προχωρημένη φάση υλοποίησης», προσθέτει ότι έτσι «διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη διεύρυνση του ενεργειακού μείγματος των βιοτεχνικών - αστικών περιοχών, από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός» και καταλήγει δηλώνοντας ότι «σε συνδυασμό με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη μεταφορά και διανομή του φυσικού αερίου στους νομούς της περιοχής, με πρώτο προορισμό την περιοχή της Καλαμάτας, που λόγω και της γειτνίασής της με τη Μεγαλόπολη, εκτιμάται πως θα είναι από τις περιοχές όπου θα ολοκληρωθεί η γεωγραφική επέκταση των δικτύων».