Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 09:02

Το ΠΑΜΕ έδιωξε τον Κατρούγκαλο από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Μέλη του ΠΑΜΕ αποδοκίμασαν έντονα, με κινητοποίηση διαμαρτυρίας, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, χθες το απόγευμα και ματαίωσαν τη συνάντησή του με συνδικαλιστές στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν αποκλείσει το χώρο μπροστά από το Κέντρο και όταν έφθασε ο υπουργός και οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, μαζί με άλλα τοπικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους επέτρεπαν την είσοδο. Χρειάστηκε να δημιουργηθεί αστυνομικός κλοιός για να μπουν στο Εργατικό Κέντρο και να ανέβουν στο χώρο της συνάντησης. Κατά την επιχείρηση εισόδου, όπου εντάθηκαν τα γιουχαΐσματα, έπεσαν σπρωξίδια και από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ομως, στον 3ο όροφο που είχε προγραμματιστεί η συνάντηση, ανέβηκαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ που φώναζαν συνθήματα, αποδοκιμάζοντας τον υπουργό και την κυβερνητική πολιτική του 3ου μνημονίου και ζητούσαν τη ματαίωση της συνάντησης. Οι διαδηλωτές απαίτησαν να βγουν από το Εργατικό Κέντρο οι αστυνομικοί, πράγμα που έγινε με την προτροπή του υπουργού. Στη συνέχεια επέμειναν να αποχωρήσει και ο υπουργός και να μη γίνει η συνάντηση. Αφού δεν ήταν δυνατόν να γίνει, ο υπουργός και οι βουλευτές αποχώρησαν, αποδοκιμαζόμενοι έντονα, με γιούχα από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι άνοιξαν διάδρομο για να διευκολύνουν την αποχώρηση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος σε δήλωσή του σημείωσε:

«Αυτή η εκδήλωση ματαιώθηκε από την κινητοποίηση που δεν είχε ως χαρακτήρα να συμμετάσχει δυναμικά στην εκδήλωση, αλλά να τη ματαιώσει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ένταση της διαμαρτυρίας και με οποιαδήποτε μορφή πάλης. Εχω, όμως, ένα πρόβλημα, όταν οποιαδήποτε διαμαρτυρία κατευθύνεται στο να ματαιώσει το δημόσιο διάλογο. Γιατί και ο διάλογος και η δημοσιότητα αποτελούν την καρδιά της δημοκρατίας. Προφανώς ο δημόσιος διάλογος θα συνεχιστεί, γιατί ειδικά η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού απαιτεί να είναι ενημερωμένος ο ελληνικός λαός για τα πραγματικά διλήμματα και για τις λύσεις. Και μεις είμαστε δεσμευμένοι από το πρόγραμμά μας να εφαρμόσουμε δίκαιες λύσεις προς το συμφέρον όλου του λαού και ειδικά των πιο αδύναμων».

Γ.Σ.