Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 22:10

Ερώτηση Χαρίτση για τα έργα στη Μεσσηνία

“Τέσσερα χρόνια κυβερνητικής αδράνειας για τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας”, τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς και βουλευτής του νομού Αλέξης Χαρίτσης σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ειδικότερα, στην ερώτηση του ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτηρίζει ως χαμένη 4ετία για την Μεσσηνία την περίοδο 2019-2023, σε ότι αφορά τα μεγάλα έργα υποδομών του νομού.

Αναφέρει 4 εμβληματικά έργα του νομού (οδικοί άξονες Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και Καλό Νερό - Τσακώνα, φράγμα Φιλιατρών, αεροδρόμιο Καλαμάτας) ως αντιπροσωπευτικά της κυβερνητικής αδράνειας ως προς την υλοποίησή τους.

Ειδικά για τους δυο οδικούς άξονες, επισημαίνει ότι “για το μεγαλύτερο έργο του νομού που αφορά το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, παρά την «φιέστα» που διοργάνωσε ο κ. Μητσοτάκης πριν έναν χρόνο για την υπογραφή του έργου, έναν χρόνο μετά δεν έχει εγκατασταθεί καν εργοτάξιο, για το δε Καλό Νερό - Τσακώνα, το έργο παραμένει «ουρά» της υλοποίησης του πολύπαθου Πάτρα - Πύργος χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης”.

Αναφέρει, επίσης, τις τραγικές καθυστερήσεις για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις, ώστε να δημοπρατηθούν επιτέλους τα αρδευτικά δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος, με συνέπεια να παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σοβαρές ρωγμές σε στηθαία αλλά και επικίνδυνες κατολισθήσεις.

Τέλος, υπογραμμίζει τις μεγάλες ελλείψεις των υποδομών του αερολιμένα Καλαμάτας, που έχουν προ πολλού εξαντλήσει της δυνατότητες εξυπηρέτησής του, με συνέπεια για άλλη μια χρονιά να παρατηρείται μείωση της επιβατικής κίνησης κατά 20%.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς καλεί τον υπουργό Υποδομών να απαντήσει: “Ποιοι οι λόγοι των συνεχόμενων και απαράδεκτων καθυστερήσεων και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προαναφερόμενων κρίσιμων έργων υποδομών του νομού Μεσσηνίας;”.