Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 22:12

Περικλής Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: “Ιστορική ημέρα για τον τόπο μας”

«Η σημερινή είναι μια ιστορική ημέρα για τον τόπο μας. Γιατί παρά τη ριζική αναδιαμόρφωση του δικαστικού χάρτη σε ολόκληρη τη χώρα, πετύχαμε το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας να παραμείνει ενεργό και λειτουργικό στο μέγιστο βαθμό.

Διατηρώντας όλους τους υπαλλήλους του, διατηρώντας πλήρως τη δικαστική του ύλη και διατηρώντας σχεδόν συνολικά τη χωρική του αρμοδιότητα. Και το πετύχαμε αυτό επειδή ήμασταν όλοι μαζί, ενωμένοι, με επιχειρήματα, ρεαλισμό και προσήλωση στον κοινό μας στόχο». Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε την ομιλία του ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην πόλη της Κυπαρισσίας το Σάββατο το απόγευμα. Ο κ. Μαντάς ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας και τους δικηγόρους που με την πολύμηνη αποχή τους διεκδίκησαν δυναμικά τη διατήρηση του Πρωτοδικείου, καθώς και τη δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας, τους τοπικούς φορείς και όλους τους ενεργούς πολίτες που μαζικά συνασπίστηκαν και όρθωσαν κοινό μέτωπο διεκδίκησης για ένα ορθό και δίκαιο αίτημα της περιοχής.

 

 «ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΤΕ»

Ο κ. Μαντάς πραγματοποίησε επίσης ειδική αναφορά στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ», ενώ επικαλέστηκε το προηγούμενο του 2012, όταν παρά τη συγχώνευση όλων των «διπλών» νοσοκομείων της χώρας, το νοσοκομείο Κυπαρισσίας παρέμεινε ενεργό. Παράλληλα αναγνώρισε τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ως υγειονομική δομή, ωστόσο αναφέρθηκε στις ενέργειες για την ενίσχυση της στελέχωσής του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το 2019 έως σήμερα, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για τη βελτίωση των υποδομών του, όπως η υλοποίηση προγράμματος ανακαίνισης του κτιρίου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες.

Ο κ. Μαντάς τέλος στάθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αναφορικά με τις προκηρύξεις προσλήψεων που κηρύσσονται άγονες, τονίζοντας ότι «προφανώς υπάρχουν ελλείψεις, προφανώς χρειαζόμαστε να λειτουργούν όλες οι δομές», ενώ σημείωσε ότι οριστική λύση θα βρεθεί μόνο όταν «οι θέσεις των γιατρών και του προσωπικού γίνουν ακόμα περισσότερο ελκυστικές». Σύμφωνα με τον βουλευτή, η κυβέρνηση ήδη κινείται σε αυτόν τον άξονα θεσπίζοντας αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ κατά περίπου 30% από 1/1/24, χορηγώντας αύξηση στις εφημερίες που πραγματοποιούν, καθώς και επιτρέποντας υπό προϋποθέσεις την πραγματοποίηση ιδιωτικού έργου, ενώ ζήτησε να υπάρξουν ακόμα περισσότερες συνέργιες και συνεργασίες για την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής, προοπτική που μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την αντιμετώπιση των ελλείψεων του νοσοκομείου.