Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 14:29

2η Γαλάζια Νύχτα: Βραδινό μπάνιο και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

Νυχτερινό μπάνιο και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με μουσική, χορό κι εκπλήξεις, για τους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες, υπόσχεται η 2η Γαλάζια Νύχτα στην Ανατολική Παραλία της Καλαμάτας, αύριο Παρασκευή από τις 9 το βράδυ και μετά.

«Ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει προσπάθεια ώστε την Παρασκευή, η παραλία της πόλης να είναι γεμάτη από κόσμο, από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Πελοποννήσου, από επισκέπτες που, έτσι κι αλλιώς, κατακλύζουν την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία το τριήμερο», σημείωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Και διαβεβαίωσε ότι «έχει ληφθεί κάθε πρόνοια από πλευράς δήμου, ώστε να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο κόσμος στην παραλιακή ζώνη, από το "Πανελλήνιο" μέχρι το Filoxenia».  

Ο δήμαρχος δήλωσε βέβαιος «για το αποτέλεσμα χαράς, για την ποιοτική ψυχαγωγία, την οποία θα δώσουμε στον κόσμο» και ευχαρίστησε τους εθελοντές και τα μέσα ενημέρωσης, που προβάλλουν τη συγκεκριμένη δράση του Δήμου Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος, αρμόδιος για το συντονισμό της εκδήλωσης, επεσήμανε ότι θα έχει 4 επίκεντρα: Την κεντρική προκυμαία του λιμανιού, όπου θα γίνει και πρόβα για τον μεγαλύτερο σε συμμετοχές Καλαματιανό χορό. Την ακτή απέναντι από την εκκλησία της Ανάστασης. Και τα σημεία απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ της Ναυαρίνου (πριν την Καρακούση) και κοντά στο "Filoxenia".
Η πόλη της Καλαμάτας αποτελεί επιλογή για τουρισμό, για γαστρονομικές απολαύσεις και ένα όμορφο τριήμερο, επεσήμανε ο κ. Βεργόπουλος. 

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Αστρη Μαυρέα, Αναστασία Μάντζαρη, Μαρία Θεοδωρακάκου και Μάνος Σηφογιωργάκης υποσχέθηκαν μουσική, πολλές εκπλήξεις, με κληρώσεις δώρων από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ θα τραγουδήσουν συγκροτήματα της Καλαμάτας. Θα παραστεί και η συντοπίτισσά μας τραγουδίστρια Μαλού Κυριακοπούλου.

Η Λίνα Καλαποθάκη ενημέρωσε ότι από τις 8.30 έως τις 10 το βράδυ, στην κεντρική προκυμαία, θα γίνει η πρώτη πρόβα για το ρεκόρ Γκίνες του Καλαματιανού χορού,
Οσον αφορά τους εθελοντές, θα συμμετέχουν η ομάδα "Γαία", οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ενώ κέντρο παροχής πρώτων βοηθειών θα είναι η πλατεία της Ανάστασης.
Χώροι στάθμευσης διαθέσιμοι θα υπάρχουν στο Δημοτικό Στάδιο, ενώ διατίθεται από το κατάστημα "Φαραί" το πάρκινγκ μεταξύ αυτού και του καταστήματος με τις νεροτσουλήθρες.

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Στο πλαίσιο της 2ης Γαλάζιας Νύχτας, στις 8 το βράδυ, στο Εικαστικό Εργαστήρι της "Φάρις" (παλιό Γυμνάσιο Παραλίας), θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο "διά χρωμάτων", με πολλές εκατοντάδες έργα όλων των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου, παιδιών και ενηλίκων.

«Το ξεχωριστό στη φετινή διοργάνωση είναι ότι για πρώτη φορά παρουσιάζουμε ολοκληρωμένα έργα από το Εργαστήριο Χαρακτικής, το οποίο λειτούργησε με πολύ μεγάλη επιτυχία φέτος», ενημέρωσε ο διευθυντής του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Παναγιώτης Λαμπρινίδης και πρόσθεσε: «Συγχρόνως, εκτίθενται έργα κεραμικής, αντίγραφα βυζαντινής εικόνας, έργα ζωγραφικής και μία καταπληκτική συλλογή από κεραμικά, που έχουν δημιουργήσει μικρής ηλικίας άτομα».
Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο της Γαλάζιας Νύχτας και είναι μία καλή ευκαιρία, ο κόσμος που θα βγει έξω, να περάσει και να δει από κοντά την έκθεση, που θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, έως τις 10 Σεπτεμβρίου, κάθε βράδυ από τις 7 έως τις 10, εκτός από Σαββατοκύριακο.