Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 09:57

Καλικάντζαροι, Χρυσαφεντάδες και άλλα παραμύθια από το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας

 

 

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας καλούν  μικρούς και μεγάλους «να φτιάξουμε και πάλι τον κύκλο της Αφήγησης».

Ετσι, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, η γνωστή και αγαπητή αφηγήτρια Αγνή Στρουμπούλη θα ζωντανέψει παραμύθια της προφορικής παράδοσης, από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και από άλλες χώρες. Μάλιστα, μια και το θέλουν οι μέρες, θα... τραβήξει το αυτί στα παλιοκαλικαντζαρούδια, που τριγυρνάνε ακόμα στον απάνω κόσμο για να κάνουν τις σκανταλιές τους.

Την αφήγηση πλουμίζει μουσικά ο Σταύρος Παργινός με το βιολοντσέλο του.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 3 ευρώ και προπώληση γίνεται στη γραμματεία του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας (Αγίου Νικολάου 17), 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι.

• Η Αγνή Στρουμπούλη γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά. Από το 1995 ασχολείται με τα ελληνικά λαϊκά παραμύθια. Εχει στο ενεργητικό της αρκετές εκδόσεις (ανθολογήσεις, μεταφράσεις, συγγραφή, cd), δεκατρία χρόνια εκπομπές στην Ελληνική Ραδιοφωνία, εργαστήρια για την Τέχνη της Αφήγησης, πολλές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε θέατρα, μουσεία, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, φυλακές, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα, μουσικές σκηνές, πλατείες, συνέδρια... και συνεχίζει ακάθεκτη!