Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 07:52

Καλαμάτα: Η αξία της φιλίας στο Θέατρο “Νηπιαγωγείο”

Η αξία της φιλίας αναδεικνύεται μέσα από τις παραστάσεις του θεάτρου “Νηπιαγωγείο” με το έργο για παιδιά “Η μπάντα του δάσους”, η πρεμιέρα του οποίου στον πιο πάνω χώρο -στην οδό Λεΐκων 24, στην Καλαμάτα-, θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί και θα συνεχίσει να παίζεται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Το έργο αφορά την ιστορία τεσσάρων οικόσιτων ζώων -ο κόκορας Ερρίκος 8ος, η αγελάδα Μινέρβα, ο γάιδαρος Ρακίνας και το τσοπανόσκυλο Σοφοκλής-, τα οποία οι άνθρωποι “ξεφορτώθηκαν” όταν θεώρησαν ότι πλέον δεν τους είναι χρήσιμα. Αυτά κατέφυγαν στο δάσος όπου συναντήθηκαν μεταξύ τους, έγιναν φίλοι, έσωσαν τα πρώην αφεντικά τους από τους ληστές και διαμόρφωσαν μια μουσική μπάντα -που κράτησε για πάντα...

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Ευταξοπούλου, παίζουν η Καλλιρρόη Βελέντζα, η Ελένη Ευταξοπούλου, η Κωνσταντίνα Κολόκα και ο Πέτρος Ταντής, ο οποίος έχει κάνει και τη μουσική σύνθεση, ενώ την χορογραφία υπογράφει ο Δημήτρης Αναστασόπουλος.

“Είναι ένα μουσικό παραμύθι, βασισμένο στο παραμύθι ‘Οι μουσικοί της Βρέμης’ των αδελφών Γκριμ” δήλωσε η Ελένη Ευταξοπούλου η οποία έκανε και την διασκευή από το πιο πάνω γερμανικό παραμύθι και παράλληλα σκηνοθέτησε την παράσταση, στην οποία μετέχει επίσης ως μία από τους 4 ήρωες.

Στην συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χθες το μεσημέρι οι συντελεστές της παράστασης, η  Κωνσταντίνα Κολόκα σημείωσε από την πλευρά της ότι “ήδη το έργο αυτό έχει παρουσιαστεί σε αρκετά σχολεία της Καλαμάτας και η υποδοχή του -από τα νήπια των παιδικών σταθμών μέχρι και τους μαθητές της Στ´ Δημοτικού- ήταν εξαιρετική”.

Την μουσική και τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση συνέθεσε ο Πάνος Ταντής, ο οποίος επίσης “κρατά” έναν από τους τέσσερις ρόλους, μαζί με τις δύο πιο πάνω ηθοποιούς καθώς και την ηθοποιό Καλλιρρόη Βελέντζα.

Σημειώνεται ότι για τις καθημερινές παραστάσεις που απευθύνονται σε σχολεία θα πρέπει να υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών (τηλ. 6948 930181), καθώς το θέατρο στην οδό Λεΐκων 24 μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 50 άτομα. Στην περίπτωση που είναι περισσότερα, η παράσταση μπορεί να φιλοξενηθεί στο ενδιαφερόμενο σχολείο, όπως έχει ήδη γίνει μέχρι τώρα.