Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 09:56

Τον Ιούλιο οι 3ες «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας»

 

Οι 3ες «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» θα διοργανωθούν από την Κοινωφελή Επιχείρηση “Φάρις” του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας από τις 3 ως τις 18 Ιουλίου.

Ενα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, masterclass και μουσικολογικών διαλέξεων θα μετατρέψει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα σε πόλο έλξης μουσικής και πολιτισμού. Το συναρπαστικό καλαματιανό μουσικό καλοκαίρι θα κλείσει στα τέλη Αυγούστου (24 με 31 Αυγούστου) με την αναμενόμενη νέα συνεργασία και τις συναυλίες με την Ελληνοαυστριακή μουσική ακαδημία εγχόρδων «Strings in motion» του καθηγητή Χρήστου Κανέττη. Η βιολοντσελίστρια Indira Rahmatulla θα είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια των «Διεθνών Μουσικών Ημερών».

Το αναλυτικό πρόγραμμα, το οποίο εκτείνεται από την κλασική μουσική και φτάνει μέσα από μουσική για παιδιά μέχρι και στην αυτοσχεδιαζόμενη τζαζ και σε «σινεφιλικές» συνεργασίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των masterclass και των μουσικολογικών διαλέξεων, θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι καταξιωμένοι μουσικοί και παιδαγωγοί που θα διδάξουν είναι: ο κόντρα τενόρος Αρης Χριστοφέλλης και ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Αδάμ (masterclass λυρικού τραγουδιού και σκηνικής παρουσίας, 3 με 8 Ιουλίου), ο Felix Froschhammer (masterclass βιολιού, 10 με 18 Ιουλίου), η Indira Rahmatulla (masterclass βιολοντσέλου, 10 με 18 Ιουλίου) και η Αλεξία Μουζά (masterclass πιάνου, 10 με 18 Ιουλίου). Τα masterclass απευθύνονται σε νέους και νέες μουσικούς από όλον τον κόσμο και όλων των ηλικιών – από σπουδαστές και απόφοιτους ωδείων μέχρι και σπουδαστές μουσικών σχολών του εξωτερικού. Θα διεξαχθούν σε αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, αλλά και στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής. Για περισσότερες πληροφορίες www.kalamatamusicdays.com. Τα μαθήματα θα είναι ανοιχτά και η παρουσία ενός ευρύτερου ακροατηρίου είναι επιθυμητή. Κυρίως οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, τόσο οι μαθητές της σχολής των εγχόρδων, πιάνου και μονωδίας, όσο και οι σπουδαστές άλλων σχολών του ωδείου, είναι προσκεκλημένοι να παραστούν στην παρακολούθηση των μαθημάτων.

Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» δημιουργήθηκε και ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017 ως εξέλιξη και φυσική συνέχεια του masterclass βιολοντσέλου της Indira Rahmatulla, που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας το καλοκαίρι του 2016 με την υποστήριξη της “Φάρις” και την βοήθεια του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας – “Τέρψις”. Από τότε έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς 2 φορές.