Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 16:50

Συναρπαστική η έναρξη του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (βίντεο)

 

Με τον καλύτερο τρόπο έγινε την Παρασκευή το βράδυ η εντυπωσιακή έναρξη του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με το κοινό να αποθεώνει στο τέλος τους “Compagnie XY” και το έργο “Mobius” του Ρασίντ Ουραμντάν στο Κάστρο.

Το σύνολο από τους 19 χορευτές - ακροβάτες δημιούργησε ένα αποτέλεσμα ως άλλο πολύβουο μελίσσι, ένα ολοκληρωμένο ενορχηστρωμένο μηχανισμό με ωραία ρυθμική μουσική και ενδιαφέροντες φωτισμούς.

Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που το κοινό επευφήμησε τους χορευτές με αυθόρμητα επιφωνήματα, καθώς τα όσα παρουσίασαν, έκοβαν την ανάσα. Τα ανθρώπινα “τοτέμ”, από δύο, τρεις και τέσσερις (!) χορευτές ισορροπούσαν ως περίτεχνα εκκρεμή, σαν άλλους δείκτες ρολογιών σε άχρονη διάσταση. Στη μάχη με τη βαρύτητα, με την ισορροπία, οι διαφορετικών σωματότυπων ακροβάτες αποδείχτηκαν περίτρανα νικητές, διατηρώντας την ηρεμία και την γαλήνη στα πρόσωπα και τις αναπνοές τους.

Το κεντρικό μήνυμα του φετινού Φεστιβάλ, το “μαζί”, το “πάντα σε κίνηση”, αποκρυσταλλωνόταν στο συνολικό αποτέλεσμα που απόλαυσε το κοινό, δίνοντας κάτι που όλος ο κόσμος έχει ανάγκη: την αισιοδοξία, την θετική διάθεση, το μήνυμα ότι ο χορός και ο ρυθμός μπορούν να μας ενώσουν όλους. Οι άνθρωποι μπορεί να αποτύχουν, να στραβοπατήσουν, σίγουρα θα πέσουν, αλλά με την κατάλληλη στήριξη θα καταφέρουν να σηκωθούν και να μείνουν εκεί που τους πρέπει να είναι: στην κορυφή της επιθυμίας τους.

Η παράσταση ήταν μια πολύ καλή επιλογή και για τα παιδιά, αφού κατάφερε να τους προκαλέσει αυθόρμητα ενθουσιασμό και να τα “κρατήσει” ως το τέλος.

Γ. Σαρ.