Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 22:00

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Εκδήλωση με Βαγενά για την Παλαιστίνη

“Η ισραηλινή θηριωδία στη Γάζα είναι η «κορυφή» μιας «πυραμίδας» φτιαγμένης με τα κόκαλα του λαού της Παλαιστίνης και ποτισμένης με το αίμα του”, παρατήρησε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση του κόμματος στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, το βράδυ της Δευτέρας.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις, σημείωσε πως “κανέναν δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει η ολιγοήμερη εκεχειρία για την ανταλλαγή ομήρων. Η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών εξακολουθεί να είναι εδώ! Μιλάμε για μια σκληρή πραγματικότητα, που σημαίνει πως εκατομμύρια λαού θα συνεχίσουν να βιώνουν την εξουσία του αστικού ισραηλινού κράτους, τις διώξεις, τους εξευτελισμούς, την αδικία, την τυφλή βία, τη βαθιά καταπίεση, που είναι καθημερινή μοίρα εκατομμυρίων Παλαιστινίων”.

Ανέφερε πως “οι κομμουνιστές βρέθηκαν στη σωστή μεριά της Ιστορίας, μαζί με όλους τους αγωνιστές, που συμπορεύονται με το κόμμα μας, και βγαίνουν στους δρόμους, ενάντια σε αυτό το μεγάλο έγκλημα, που διεξάγεται στην Παλαιστίνη, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια λαού σε πολλές χώρες, που διαδηλώνουν με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!», απαιτώντας τον τερματισμό της κατοχής, του παράνομου εποικισμού, του καθεστώτος «απαρτχάιντ»”.

Ο Ελ. Βαγενάς αναφέρθηκε σε ιστορικές και πολιτικές πλευρές του παλαιστινιακού ζητήματος, ανέδειξε “το «σταυροδρόμι» των οικονομικών και πολιτικών αντιθέσεων, που εκτυλίσσεται διαχρονικά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής στις συνθήκες του μονοπωλιακού καπιταλισμού”. Κι επεσήμανε ότι “θύμα αυτών των εξελίξεων είναι ο λαός της Παλαιστίνης, που παρά τις υποσχέσεις και τις διάφορες συμφωνίες εξακολουθεί να βιώνει την κατοχή και ξεσηκώνεται για να έχει την αποτινάξει και να αποκτήσει τη δική του πατρίδα”.

Συνεχίζοντας, καυτηρίασε “τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, των άλλων κομμάτων του συστήματος (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, εθνικιστικά μορφώματα)” και κάλεσε “σε πάλη για την αποδέσμευση της Ελλάδας, για να αποσυρθούν οι ελληνικές φρεγάτες και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ!Να σταματήσει εδώ και τώρα το μακελειό στη Γάζα! Να δυναμώσουμε την πάλη για το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ”.