Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 21:00

"Τα φώτα της πόλης" του Τσάρλι Τσάπλιν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Tην ταινία "Τα φώτα της πόλης" του Τσάρλι Τσάπλιν θα παρουσιάσουν τo Σάββατο 13/1 στις 8 μ.μ. η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Η ταινία θα προβληθεί συνοδεία ζωντανής μουσικής, σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Μέσα σε μια πολύβουη πόλη, ένας άνεργος περιπλανώμενος συναντά και ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλισσα και κάνει τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εγχείρηση που θα της χαρίσει την όραση. Με κεντρικό άξονα τον ρακένδυτο Σαρλό που αγωνίζεται να επιβιώσει στο βίαιο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, η ταινία-μύθος του αμερικανικού κινηματογράφου αφηγείται μια οικουμενική ιστορία αγάπης που ξεπερνά τα γλωσσικά και πολιτισμικά εμπόδια. Τα Φώτα της πόλης, είναι ταυτόχρονα μια συγκινητική κωμωδία και μια αστική παραβολή που πραγματεύεται την κοινωνική αδικία, αλλά και την άδολη και ανόθευτη αγάπη. Με την Φιλαρμονική συμπράττουν η σολίστ Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο, ο Antoine Banville στα κρουστά, και η Μαριλένα Κυριακοπούλου στο τραγούδι. Η εκδήλωση αφιερώνεται στον σπουδαίο ρόλο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Για το λόγο αυτό στην είσοδο θα υπάρχει κουμπαράς, με ελεύθερη συνεισφορά για όποιον θεατή επιθυμεί να ενισχύσει τις δομές των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στην Καλαμάτα.

Διάρκεια: 87’. Σκηνοθεσία: Charlie Chaplin. Παίζουν: Charlie Chaplin, Virginia Cherrill, Florence Lee. Υπενθυμίζεται πως η προβολή ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω του τραγικού θανάτου του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα.