Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 21:50

Αίθουσα εκδηλώσεων στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας

Το Πολεμικό Μουσείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας διαμορφώνει στο ισόγειο του κτηρίου όπου στεγάζεται μια αίθουσα εκδηλώσεων, που θα εξυπηρετεί σε λίγους μήνες τόσο τις δικές του ανάγκες όσο και φορέων της πόλης, δημιουργώντας έτσι έναν νέο χώρο πολιτισμού και διάδρασης με το κοινό της Καλαμάτας.  

“Δημιουργείται στο Πολεμικό Μουσείο της Καλαμάτας ένας καινούργιος χώρος, ένας σύγχρονος χώρος για διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις είτε με πρωτοβουλία του μουσείου, είτε για οποιοδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να διοργανώσει μία εκδήλωση που να αφορά την τέχνη, τον πολιτισμό και τα γράμματα” ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του τοπικού παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου, ταγματάρχης Χρήστος Κορομηλάς.
Το εγχείρημα υποστηρίζει οικονομικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο υπό διαμόρφωση χώρος μέχρι πρότινος χρησιμοποιείτο από την Επισκοπή για τη στέγαση μέρους των αρχείων της, και με απόφαση του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου παραχωρήθηκε για τις ανάγκες του μουσείου -το οποίο ως γνωστόν στεγάζεται στο εν λόγω κτήριο της Μητρόπολης.
“Τον ενημέρωσα (σ.σ. τον μητροπολίτη Χρυσόστομο) για την ανάγκη του μουσείου να υπάρχει ένας ευρύτερος χώρος για να γίνονται δράσεις και εκδηλώσεις και συναισθανόμενος αυτή την ανάγκη, μας τον έδωσε”, είπε ο ταγματάρχης.
Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες ενώ ο Χρήστος Κορομηλάς από την πλευρά του απηύθυνε έκκληση για χρηματοδότηση της προσπάθειας μέσω κάποιας δωρεάς, ώστε να ολοκληρωθούν γρηγορότερα οι αναγκαίες εργασίες.
Ν.Κ.