Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 18:35

Το φιλάνθρωπο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας 

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας σήκωσε για μια ακόμα φορά μεγάλο βάρος της φροντίδας των προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, που από την περασμένη Πέμπτη φιλοξενούνται προσωρινά στην Καλαμάτα. Αυτή τη φορά όμως η Αστυνομία έδειξε το φιλάνθρωπο πρόσωπό της, την ώρα που κανένας άλλος επίσημος φορέας της Πολιτείας δεν βγήκε μπροστά για να πάρει την ευθύνη.

Οι 87 πρόσφυγες και μετανάστες το πιθανότερο θα ήταν να είχαν στοιβαχτεί σε διαφορετικά κρατητήρια του νομού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέχρι το υπουργείο Μετανάστευσης να δώσει το "πράσινο φως" για τις προβλεπόμενες από τη σχετική νομοθεσία διαδικασίες και οι δύστυχοι άνθρωποι να αναχωρήσουν για κέντρα κράτησης μεταναστών ή δομές φιλοξενίας προσφύγων. Ελλείψει ενός οργανωμένου χώρου υποδοχής και μπροστά στην επιτακτική ανάγκη οι άνθρωποι αυτοί να φιλοξενηθούν σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας, ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας πήρε την πρωτοβουλία να βρεθεί ένα τέτοιο μέρος. Βέβαια, σημαντική ήταν και η συμβολή της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, που ανταποκρίθηκε στη βοήθεια που της ζητήθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή και οι 16 οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς και οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο. Εκεί οι άνθρωποι έχουν ζεστό νερό, μπορούν να κάνουν μπάνιο, να κοιμηθούν σε κρεβάτια και να πάρουν την προβλεπόμενη θεραπεία για το δερματικό νόσημα που κάποιοι παρουσίασαν. 

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας φρόντισαν επίσης οι πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν φαγητό από catering και εξασφάλισαν με την πολύτιμη συνεργασία του Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη φιλοξενία των 87 προσφύγων και παράτυπων μεταναστών. Και τέτοιες ενέργειες αν μη τι άλλο αξίζουν σεβασμό και στήριξη από τους φορείς και την κοινωνία. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 16:33