Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 19:34

Πάνω από την αλήθεια ο σκοπός

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανοιγμα, λέει, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στο ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνησή του και αυτό αποτυπώνεται στη νύφη του, στη γυναίκα του γιου του, που κερδίζει θέσεις ειδικού συνεργάτη και συμβούλου στα υπουργεία.

Την πρώτη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα πριν από μήνες, η κοπέλα διορίστηκε ειδική συνεργάτιδα του τότε υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή. Και τώρα ανακάλυψαν ότι η συγκεκριμένη δημόσια υπάλληλος πήρε θέση συμβούλου στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Μάλιστα, της εύχονται να πάει και στο Μαξίμου.

Και είναι τέτοια η ευχή που δεν θα την ήθελαν ούτε στη θέση του Καρανίκα. Η επιλογή και τοποθέτηση του οποίου σχολιάστηκε με κάθε τρόπο από… όλη την Ελλάδα. 

Τελικά, αν θέλεις να "καρφώσεις" κάποιο πολιτικό πρόσωπο, δε σου γλιτώνει. Εύκολα είναι τα πράγματα. Αυτή τη φορά το πρόσωπο που θέλουμε να "καρφώσουμε", είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας. Ο οποίος τα βρήκε με τον εχθρό μας και κομματικό του αντίπαλο ΣΥΡΙΖΑ και σαν αντάλλαγμα βολεύει την οικογένειά του. Αν ο Νίκας και η νύφη του ήταν ΣΥΡΙΖΑ, τότε το κράξιμο θα έπεφτε στην κυβέρνηση που διορίζει τους ημέτερους, τα κομματικά μέλη και στελέχη. Οπως το είπε το περασμένο Σάββατο στην Καλαμάτα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας - βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διορίζει στην υγεία μόνο κομματικά στελέχη. 

 Και αν η νύφη του Νίκα, που είναι δημόσια υπάλληλος με πτυχία από πανεπιστημιακές σχολές και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, τυχαίνει να είναι και ικανή και κάνει τη δουλειά που θέλουν τα υπουργεία καλύτερα από τον καθένα, δε μετράει. Δεν υπολογίζεται, γιατί πρέπει να "χτυπηθεί" ο Νίκας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι και αν πρόκειται για λάσπη και για νερό στο μύλο της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και της απέχθειας προς την πολιτική. Οταν η παραπολιτική και το χτύπημα με κάθε μέσο κυριαρχούν, όταν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, πληγώνεται η αλήθεια και η προσπάθεια για αξιοκρατία, για τη δικαίωση των πιο ικανών. Αλλά αυτά δε μετρούν μπρος στο σκοπό.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 17:12