Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 22:05

Ο λογαριασμός για τις χωματερές μάς αξίζει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

 

Εφτασε ο λογαριασμός για τις χωματερές της ντροπής, σε δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οσο αλμυρός και αποκρουστικός είναι, άλλο τόσο αναμενόμενος και δίκαιος είναι.

Και είναι αυτός που αρμόζει στις κουτοπονηριές και τις ψευτομαγκιές των δημάρχων, που αδιαφορούσαν για τις προειδοποιήσεις, τις εκκλήσεις και τις απειλές. Των αιρετών που πίστευαν πως θα κοροϊδεύουν για μια ζωή τους Κουτόφραγκους, τους Ευρωπαίους, που έχουν λύσει εδώ και χρόνια το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών τους. Αυτοί, για τους αιρετούς μας, είναι... κορόιδα που αδιαφορούν για το πολιτικό κόστος και βάζουν πάνω απ’ όλα την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία.

Τα πρόστιμα είναι η τιμωρία που αξίζει στους δημάρχους μας και σε μας τους πολίτες, που δεν αντιδράσαμε στην αδιαφορία και την ψευτομαγκιά των αρχόντων μας.

Γιατί είναι απαράδεκτο, το Δεκέμβριο του 2014, 3 δήμοι της Μεσσηνίας να έχουν 15 παράνομες χωματερές. Δύο χρόνια μετά τις ανακοινώσεις και τις προειδοποιήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου πως κλείνουν οι χωματερές και κάθε δήμος θα πρέπει να έχει μόνο μία. Κι αυτό μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των χωματερών από την Περιφέρεια.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη για τις χωματερές της ντροπής την έχουν οι δήμαρχοι, που δήλωσαν αδυναμία και ανικανότητα, δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν ΦοΔΣΑ και πέταξαν την “καυτή πατάτα” των σκουπιδιών στην Περιφέρεια, με τις ευλογίες της τότε κυβέρνησης. Και ήταν τέτοια η αδιαφορία τους που άφησαν την περιφερειακή αρχή να κάνει ένα διαγωνισμό όπως ήθελε, χωρίς να ζητούν ενημέρωση για τις προβλέψεις του. Ακόμα και όταν αναδείχθηκε ο ανάδοχος με την τιμή διαχείρισης αλμυρή και με όρους δυσβάστακτους, δεν ασχολήθηκαν. 

Μόνος του ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφραζε επιφυλάξεις κι ενστάσεις. Και όταν η Περιφέρεια προχώρησε, επιτέλους, στην αποκατάσταση των χωματερών, οι δήμαρχοι ξανάριχναν σκουπίδια στους αποκατεστημένους χώρους.

Αλλοι πάλι, που είχαν τη δυνατότητα να κάνουν προσωρινή διαχείριση, αδιαφόρησαν. Βολεύονταν με τις χωματερές.

Ο λογαριασμός για τις χωματερές είναι αυτός που μας αξίζει. Είναι η δίκαιη πληρωμή για την ψευτομαγκιά των δημάρχων και της κοινωνίας μας. Τα σημερινά δάκρυα είναι υποκριτικά και ψεύτικα.