Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 17:09

Οι καταπατητές μηνύουν το δήμο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Για άλλη μια φορά χθες στο Συντονιστικό Τοπικό Οργανο του Δήμου Καλαμάτας, αρμόδιοι αιρετοί έκαναν διαπιστώσεις για προβληματικές καταστάσεις χρόνων, λες κι ήταν σχολιαστές και δημοσιογράφοι. Λες και δε διοικούν το δήμο και δεν είναι υπεύθυνοι για να πάρουν αποφάσεις και να αποκαταστήσουν τα κακώς κείμενα, όπως οφείλουν. 

Μιλάμε μάλιστα για ζητήματα κορυφαίας σημασίας, όπως είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση που σχετίζεται με την ασφάλεια των πολιτών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας.

Αντιδήμαρχος αναγνώρισε ότι “τα περισσότερα ρέματα δεν είναι οριοθετημένα” και ενημέρωσε πως “έχουμε μήνυση για τον Ξερίλα”. Επέρριψε δε ευθύνες στους περίοικους που αγωνιούν και φωνάζουν, λέγοντας ότι “όταν πάμε να καθαρίσουμε τα ρέματα, μας λένε ότι θα φέρουν τον εισαγγελέα, για να μην τους πάρουμε μισό μέτρο. Να δέχονται τα συνεργεία του δήμου, καλό πάμε να κάνουμε”.

Και αναρωτιέται κανείς: Ποιος έχει την ευθύνη για την οριοθέτηση των ρεμάτων; Ο πολίτης και ο περίοικος; Οχι, ο δήμος είναι υπεύθυνος. Και τη δική του αμέλεια και ολιγωρία, τη δική του αδιαφορία πληρώνει όταν του κάνουν μήνυση για τον Ξερίλα! Γιατί αν ήταν οριοθετημένος ο Ξερίλας, ποιος θα τολμούσε να του κάνει μήνυση; Ποιος περίοικος θα τον απειλούσε ότι θα φέρει τον εισαγγελέα για να μην του πάρουνι μισό μέτρο; Ποιος θα (παρα)καλούσε τους περίοικους να... δέχονται τα συνεργεία του δήμου, γιατί καλό πάνε να τους κάνουν;

Αν ο δήμος είχε κάνει το αυτονόητο, την οριοθέτηση του Ξερίλα και του κάθε ρέματος, θα τα καθάριζε κιόλας χωρίς πρόβλημα - και θα ήταν αυτός που θα έκανε μήνυση στους καταπατητές, σε αυτούς που κάνουν δικό τους το ρέμα κι έπειτα σκούζουν όταν αυτό τους πνίγει.

Ο δήμος φταίει που δίνει αέρα στους καταπατητές και δικαιώνει τους “τσάμπα μάγκες”.

Ο δήμος λοιπόν οφείλει να κάνει τις οριοθετήσεις των ρεμάτων, να απονείμει δικαιοσύνη, να αποκαταστήσει τις αδικίες και να προστατεύσει το περιβάλλον, το δημόσιο κτήμα, τις περιουσίες και τη ζωή των πολιτών.

Οι διαπιστώσεις απλώς καταγράφουν την αδιαφορία και επιβεβαιώνουν την εγκληματική αμέλεια.

Υ.Γ.: Αλήθεια, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του φράγματος του Παμίσου στον Αρι, σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων; Ποιος, πόσο και πότε θα κατεβάσει το φράγμα, σε πλημμύρα ανάλογη του περσινού Σεπτεμβρίου, για να μην πνιγεί ξανά ο τόπος;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 17:18