Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 18:54

Ιστορίες… παραβατικής τρέλας

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)


Του Δημήτρη Πλεμμένου

Απίστευτα σκηνικά εκτυλίσσονται καθημερινά στους δρόμους, με τις παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων και την περαιτέρω στάση τους να δημιουργούν εικόνες τρέλας και… παράνοιας.
Αφορμή για τη σημερινή αναφορά ήταν η πρόσφατη συζήτηση με φίλο της στήλης, κάτοικο του κέντρου της Καλαμάτας, ο οποίος μας περιέγραψε διάφορα σκηνικά, τα οποία για να είμαστε ειλικρινείς οι περισσότεροι έχουμε ζήσει αλλά έχουμε συνηθίσει να τα προσπερνάμε.
Στην κορυφή της λίστας είναι η κατάληψη ράμπας ΑμεΑ, η οποία για ορισμένους αποτελεί την εύκολη λύση για στάθμευση, προκειμένου να κάνουν έναν γύρο λιγότερο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, όπως αυτή στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, η ράμπα αναπήρων στο διαχωριστικό του δρόμου έχει μετατραπεί απλώς σε διάβαση δικύκλων. Και αν πεις και καμιά κουβέντα μπορεί να βρεις και τον μπελά σου.
Ο φίλος αναρωτιέται τι θα γίνει και αν θα τους σταματήσει όλους αυτούς κάποιος. Ποιος; Μόνο η Αστυνομία (Ελληνική ή Δημοτική) μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι γνωστό ότι συνήθως γίνεται επίκληση της υποστελέχωσης (την οποία δεν αμφισβητούμε), αλλά ελπίζουμε κατά τη χθεσινή επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού στη Μεσσηνία να του τέθηκε ευθαρσώς το ζήτημα.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, κάθε αγανακτισμένος πολίτης που βιώνει τέτοια σκηνικά καλείται είτε να τα… χωνεύει και να πηγαίνει στη δουλειά του, είτε να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του με απρόβλεπτες συνέπειες. Δυστυχώς ούτε το ένα ούτε το άλλο αποτελούν λύση, με το δεύτερο πάντως να έχει άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις, καθώς δεν θέλει πολύ να ξεφύγει η κατάσταση και να έχουμε ακόμα χειρότερα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 18:43