Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 22:42

Οταν οι βουλευτές κάνουν το καθήκον τους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Του Γιάννη Σινάπη

Οι κυβερνητικοί βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς επιτέλεσαν το κοινοβουλευτικό τους καθήκον. Εκαναν αυτό για το οποίο ο λαός του νομού τούς έστειλε στη Βουλή. Υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα του τόπου τους, έβαλαν πλάτη για να στηρίξουν τους συμπολίτες τους σταφιδοπαραγωγούς, αδιαφορώντας για το στενό κομματικό συμφέρον, αδειάζοντας και επικρίνοντας τον αδιάφορο ομοϊδεάτη τους υπουργό.

Κατέθεσαν ερωτήσεις προς τον υπουργό για το σοβαρό ζήτημα της σταφίδας, για την εξαθλίωση των παραγωγών και τον κίνδυνο εξαφάνισης του εμβληματικού προϊόντος

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Γ. Λαμπρόπουλος σημειώνει: “Με δελτίο Τύπου που

εκδώσατε στις 16/7/21, διαβεβαιώνατε για την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία αναγνωρίζατε ότι είχαν προέλθει από την πανδημία. Σε δεύτερη ερώτησή μου στις 7/9/21, απαντήσατε στις 1/10/21 ότι επρόκειτο να ξανασυναντηθείτε με την Παναιγιάλειο και τους εκπροσώπους των σταφιδοπαραγωγών. Παρ’ όλα αυτά, ούτε συνάντηση έγινε τελευταία, ούτε προσπάθεια για λύση υπήρξε, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση, η μεγάλη Συνεταιριστική Οργάνωση Παναιγιάλειος να κινδυνεύει με καταστροφή και η καλλιέργεια της σταφίδας να μην μπορεί να συνεχιστεί”.

Ο Περ. Μαντάς, ανάμεσα στα άλλα, τονίζει: “Σε συνέχεια της παραπάνω συνάντησης, η

Παναιγιάλειος Ενωση Συνεταιρισμών (ΠΕΣ) στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε, χορήγησε στις υπηρεσίες του υπουργείου σας κάθε στοιχείο που αποδεικνύει την ύπαρξη του εν λόγω αποθέματος και, μάλιστα, σας προσκόμισε σχετική έκθεση ορκωτών ελεγκτών που πιστοποίησαν με ακρίβεια τα αποθέματα της σταφίδας… Από τις 17 Ιουλίου έως και σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί καμία ενέργεια εκ μέρους σας, στη βάση όσων συμφωνήσατε στη συνάντηση αυτή, και το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι το προϊόν να βρίσκεται στα αζήτητα, χιλιάδες αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση και μια εμβληματική καλλιέργεια του τόπου μας να οδηγείται στην καταστροφή”.

Αυτά που καταγγέλλουν οι δύο βουλευτές εκθέτουν τον υπουργό της κυβέρνησης που στηρίζουν. Σε μια κανονική χώρα ο υπουργός θα έπρεπε να είχε ευαισθητοποιηθεί ή να παραιτηθεί ή και να παυθεί. Οταν οι βουλευτές κάνουν το καθήκον τους, υπάρχει ελπίδα.