Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 22:03

Επίσημη ενημέρωση για τη σύνδεση "Μορέα" με Ολυμπία Οδό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Χρειάστηκε να πέσει στο τραπέζι η πιθανή σύνδεση στο μέλλον του αυτοκινητόδρομου του "Μορέα" με την Ολυμπία Οδό μέσω του οδικού τμήματος Λεύκτρο - Αρχαία Ολυμπία, για να ξεκινήσει μετά από πάρα πολύ καιρό η συζήτηση στην Τριφυλία για το Καλό Νερό - Τσακώνα.

Έναν δρόμο, που όχι μόνο η Τριφυλία, αλλά ολόκληρη η Μεσσηνία πίστευε ότι κάποια στιγμή θα έμπαινε σε τροχιά υλοποίησης παρά τις χρόνιες καθυστερήσεις. Μέχρι, που εμφανίστηκε στο προσκήνιο η πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Λεύκτρο - Αρχαία Ολυμπία (προέκταση προς βορειοδυτικά του αυτοκινητόδρομου Α71 Λεύκτρο - Σπάρτη).
Μετά από πολύ καιρό λοιπόν ο δρόμος Καλό Νερό - Τσακώνα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, το οποίο ζητεί επίσημη ενημέρωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους βουλευτές για το τι ακριβώς συμβαίνει με την τύχη του εν λόγω τμήματος και για το εάν τελικά χάνει πόντους έναντι της άλλης πρότασης.
Είναι αλήθεια πως μία επίσημη ενημέρωση για το ποια πραγματικά είναι η κατάσταση γύρω από την απαραίτητη σύνδεση των δύο αυτοκινητόδρομων με αντίστοιχο κάθετο άξονα θα έλυνε πολλά προβλήματα και κυρίως θα έστρεφε το ενδιαφέρον σε έργα που πραγματικά έχουν προοπτική υλοποίησης (τεχνικά, οικονομικά κ.λπ.).
Η συζήτηση για το ποιος από τους δύο δρόμους είναι καλύτερο να προχωρήσει είναι μεγάλη και όλες οι πλευρές έχουν να παραθέσουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για να μην τροφοδοτούνται όμως οι συζητήσεις μόνο από διαρροές και φημολογίες, τόσο το υπουργείο Υποδομών όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους για να μιλούν όλοι πάνω σε επίσημα δεδομένα.