Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 20:32

Θετική εξέλιξη χωρίς ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα για Πύργος - Τσακώνα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σημαντική μέρα η χθεσινή για την τύχη του δρόμου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, αν και το αποτέλεσμά της ήταν επί της ουσίας αναμενόμενο.

Και αυτό διότι διανύοντας μία... ακήρυχτη προεκλογική περίοδο, προφανώς και δεν υπήρχε καμία περίπτωση κάποιος να πει ότι το εν λόγω έργο (και κάθε άλλο έργο) δεν θα γίνει -διαφορετικά δεν θα είχε συγκληθεί η σύσκεψη.

Το έργο λοιπόν παραμένει “ζωντανό” και αναμένεται αφενός να επικαιροποιηθούν οι μελέτες από την ανάδοχο Ολυμπία Οδό και αφετέρου να προταθούν εφικτές λύσεις για τα 22 χλμ. από το Γιαννιτσοχώρι έως το Κάτω Σαμικό, όπου συμπεριλαμβάνεται και η πολυσυζητημένη διάβαση του Καϊάφα. Πρόκειται για θετική εξέλιξη περισσότερο διότι έρχεται έπειτα από μία σύσκεψη κορυφής. Πόσο καιρό όμως θα πάρει η επικαιροποίηση των μελετών και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση των προτάσεων από την εταιρεία για τις δυνατές λύσεις στα 22 χλμ.;
Το γεγονός ότι το μπαλάκι πλέον πετάχτηκε στην εταιρεία έχει διπλή ανάγνωση. Από τη μία μπορεί κάποιος να πει ότι η εταιρεία θέλει να προχωρήσει η ολοκλήρωση του έργου για να έχει τη διαχείριση του συνόλου του αυτοκινητοδρόμου και έτσι έχει κάθε λόγο να τρέξει τις διαδικασίες. Από την άλλη, τυχόν καθυστερήσεις μπορούν να αποδοθούν από την πολιτική ηγεσία στην εταιρεία και έτσι να περνούν οι μήνες και το έργο να... κρέμεται για χρόνια.
Πέρα λοιπόν από την ξεκάθαρα θετική εξέλιξη ότι το έργο είναι “ζωντανό”, αυτό που έχει σημασία είναι το επόμενο διάστημα να υπάρξει ένα πλαίσιο χρόνου, εντός του οποίου θα πρέπει να περιμένουμε τις επικαιροποιημένες μελέτες για να διαφανεί προς τα πού τελικά οδεύει το έργο.
Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών οφείλουν να παρακολουθούν στενά το θέμα και το επόμενο διάστημα να δοθούν σαφή χρονοδιαγράμματα για τις εξελίξεις, για να μπορούμε τότε να πούμε ότι το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Από κοντά φυσικά και οι βουλευτές που παρέστησαν στη σύσκεψη, οφείλουν να ασκούν πίεση και να ενημερώνουν για το θέμα.