Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 20:37

“Λευκή Νύχτα” για να δούμε... άσπρη μέρα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τεράστια ήταν η επιτυχία της 1ης “Λευκής Νύχτας” στην Καλαμάτα. Από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής, χιλιάδες άτομα από τη Μεσσηνία αλλά και από τη... γειτονιά της Πελοποννήσου ξεχύθηκαν στους δρόμους, βόλταραν, έκαναν τις αγορές τους, γλέντησαν και πάνω από όλα άλλαξαν -έστω και για λίγο- ψυχολογία.

Τα περισσότερα καταστήματα είτε έκαναν προσφορές είτε όχι υποδέχτηκαν τόσο κόσμό όσο δεν είχαν εδώ και πολύ καιρό. Η ιδέα και μόνο ότι πρόκειται για κάτι το διαφορετικό κι ότι η πόλη γιορτάζει, έκανε πάρα πολλούς πολίτες να... βγουν από το καβούκι τους και να κάνουν τις αγορές τους, δίνοντας παράλληλα σημαντική ανάσα στο ταμείο των καταστημάτων. 

Πολλά τα περιστατικά τα οποία δείχνουν τι ακριβώς έγινε τη “Λευκή Νύχτα”. Σε κάποια καταστήματα τελείωσε το εμπόρευμα, σε κάποια δεν είχαν άλλες... σακούλες για να βάλουν τα προϊόντα κ.α.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα οι περισσότεροι πανηγυρίζουν. Αλλοι πανηγυρίζουν γιατί έζησαν στην πόλη μία κατάσταση που θύμιζε...καλοκαιρινό καρναβάλι, άλλοι γιατί έκαναν τζίρο που ούτε φαντάζονταν τέτοια εποχή, και άλλοι πανηγυρίζουν πολιτικά. Ο καθένας φυσικά έχει το δίκιο του. 

Και εκτός των άλλων, όλα όσα συνέβησαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το Σάββατο πήραν πανελλαδική διάσταση, διαφημίζοντας την πόλη ακόμα περισσότερο.

Τι συμπεραίνουμε λοιπόν; Ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεσκάσει και να ξεδώσει, και δεν θέλει πολύ για να εκδηλωθεί. Το θέμα είναι να λάβει τα απαραίτητα ερεθίσματα - και η “Λευκή Νύχτα” ήταν ένα από αυτά. Με οδηγό την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση, ας αναζητηθούν τρόποι με τους οποίους θα ενεργοποιηθούν οι πολίτες για να δώσουν από την πλευρά τους τη δική τους ώθηση στη χειμαζόμενη αγορά. Μόνο έτσι πλέον μπορούμε εκτός από “Λευκή Νύχτα” να δούμε και... άσπρη μέρα.

Υ.Γ.: Και επί τη ευκαιρία, αφού η “Λευκή Νύχτα” θύμισε σε πολλούς από εμάς το 1ο Καλαματιανό Καρναβάλι, οι διοργανωτές του είχαν δεσμευθεί ότι οι προετοιμασία για τη δεύτερη διοργάνωση θα ξεκινήσει πολύ νωρίς φέτος. Μήπως ήρθε η ώρα;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η "Λευκή Νύχτα" έρχεται... Περιβάλλον και πολίτες »