Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 15:25

Ο δρόμος προς τις εκλογές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το καλοκαίρι και τα... μπάνια του λαού τελείωσαν, και ουσιαστικά πλέον οδεύουμε ολοταχώς προς μία σεζόν η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η επικείμενη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών, δίνει αναμφισβήτητα ιδιαίτερο χρώμα στους μήνες που έρχονται. Το ασταθές κοινωνικοπολιτικό σκηνικό και η κρίση, που κάθε άλλο παρά ξεπερνιέται, προφανώς θα δώσουν το δικό τους στίγμα στην τριπλή εκλογική αναμέτρηση. 

 

Μεγάλο φυσικά αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον και στο Δήμο Καλαμάτας. Η πρόθεση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα να διεκδικήσει την τρίτη εκλογή του πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Εχει άλλωστε από ό,τι μαθαίνουμε ξεκινήσει ήδη τις επαφές με διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι οι οποίοι ναι μεν ήταν στο πλευρό του και στις προηγούμενες εκλογές, αλλά όχι στο κεντρικό ψηφοδέλτιο. Υπάρχει δηλαδή γενικά μια διάθεση ανανέωσης στο στρατόπεδο Νίκα. Σε αυτό φαίνεται να έχει συντελέσει και η ήδη γνωστή υποψηφιότητα του Κώστα Μαργέλη, ο οποίος λογικά θα πρέπει το προσεχές διάστημα να δώσει το στίγμα τού -ανεξάρτητου, όπως έχει δηλώσει- ψηφοδελτίου του μέσω κάποιων ονομάτων. 

Από εκεί και πέρα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ακόμα... καπνός για το αν θα είναι υποψήφιος ο Σταμάτης Μπεχράκης ή κάποιος άλλος, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δείχνει να έχει ξεκινήσει ακόμα σχετικές διαδικασίες. Δύσκολη θα πρέπει να θεωρείται η συγκρότηση ψηφοδελτίου από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεδομένη είναι η συμμετοχή συνδυασμού του ΚΚΕ.

Ερωτηματικό πλέον, και με βάση όλα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα σε κεντρικό επίπεδο, είναι κάποια υποψηφιότητα με την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής, συνυπολογίζοντας πάντα και το... φλερτ του Συνδέσμου στο Γιάννη Μπάκα. 

Κλείνοντας, στο πλαίσιο της καταγραφής των δυνάμεων αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνουν και κάποιες υποψηφιότητες από τον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς. 

 

Ισως να είναι ακόμα νωρίς, αλλά ήδη στα κομματικά πηγαδάκια και όχι μόνο έχουν αρχίσει οι συζητήσεις. Ο εκλογικός νόμος, αλλά και το γενικότερο πολιτικό κλίμα, είναι οι παράγοντες που ακόμα δεν επιτρέπουν σε αρκετούς να... αποκαλυφθούν, όχι μόνο στην Καλαμάτα, αλλά και στους άλλους δήμους της Μεσσηνίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μήνες που έρχονται θα έχουν μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανακαλύψαμε την Αμερική... Το… δούλεμα με τα άκρα »