Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 19:43

Να ανοίξει τώρα η συζήτηση για την προοπτική της Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Παραδίδεται σήμερα, επιτέλους, το πολύπαθο αναπλασμένο τμήμα της Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, ως μονόδρομος, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Το απόγευμα εγκαινιάζεται και το πάρκινγκ που επιτέλους διαμορφώθηκε, απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο.

Είναι θετικά γεγονότα και τα δύο, να μην τα μηδενίζουμε. Αναβαθμίζουν την Ανατολική Παραλία. Μέχρι εκεί, όμως. Γιατί η ανάπλαση έπρεπε να έχει παραδοθεί ένα χρόνο πριν. Τα οφέλη που καθυστέρησαν, είναι εύλογα. Η ελκυστική εικόνα της Ναυαρίνου μιλάει από μόνη της.

Οσον αφορά το πάρκινγκ, τη διαμόρφωσή του ζητούσαν σύμβουλοι της μειοψηφίας από το 2020, ενώ οι περίοικοι γκρίνιαζαν όλο αυτό το διάστημα. Καθυστέρησε 2 - 3 χρόνια και η διαφορά είναι ορατή.

Για το παρόν της ανάπλασης, για το φετινό καλοκαίρι, χθες το απόγευμα αρμόδιο συνεργείο τοποθετούσε τις πινακίδες σήμανσης. Μπήκε πινακίδα για ταχύτητα 40 χιλιομέτρων, που για το συγκεκριμένο τμήμα είναι απαγορευτικό, κάτι σαν πίστα αγώνων. Θέσεις για τα μηχανάκια των ντελιβεράδων δεν έχουν προβλεφθεί και το τμήμα μόνο καταστήματα εστίασης έχει. Μέχρι και για τη θέση κάποιων πινακίδων υπήρχαν διαφωνίες.

Η Ανατολική Παραλία, για την οποία επιτέλους υπάρχει κινητικότητα από τη δημοτική αρχή, είναι η πιο ελκυστική περιοχή της Καλαμάτας, αυτή που φέρνει πλούτο στην πόλη το καλοκαίρι. Πέρα από οικονομικούς όρους, η Ανατολική Παραλία είναι η προίκα της φύσης στην πόλη. Και οι έχοντες την ευθύνη των αποφάσεων αλλά και οι πολίτες έχουν το καθήκον αυτή την προίκα να την ενισχύσουν και να της δώσουν υπεραξία. Γι’ αυτό για την Ανατολική Παραλία δεν αξίζουν λογικές “βλέποντας και κάνοντας”, “πάμε με μονόδρομο και βλέπουμε”. Η περιοχή θέλει μελέτη και σχέδιο, στόχευση με όραμα, με το βλέμμα στο μέλλον. Η εικόνα του πεζόδρομου στο αναπλασμένο τμήμα να ανοίξει χωρίς καθυστέρηση τη συζήτηση για την προοπτική της Ναυαρίνου και το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας. Δεν μπορεί να περιμένει την ολιστική προσέγγιση όλης της παραλιακής ζώνης του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 20:19