Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 21:30

Θα επηρεάσουν την προεκλογική όσα είπε ο Νίκας;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Πολλά και διάφορα με επίκεντρο το “σύστημα Σαμαρά” είπε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με αφορμή το άγαρμπο “άδειασμά” του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.
Ουσιαστικά ο κ. Νίκας μίλησε για πράγματα και καταστάσεις, που ουκ ολίγοι γνωρίζουν, αρκετοί συζητούν μεταξύ τους, αλλά λίγοι έχουν εκφράσει σε επίσημο επίπεδο. Περιέγραψε δηλαδή καταστάσεις για μηχανισμό στην Πελοπόννησο που λειτουργεί παράλληλα με τον επίσημο μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για την αναγκαιότητα κάποιοι να δώσουν τα… διαπιστευτήριά τους είτε για να έχουν πολιτικό μέλλον είτε για να ικανοποιηθεί κάποιο αίτημα ή φιλοδοξία τους. Παράλληλα ένα άλλο σημείο που είχε τη δική του σημασία ήταν η στάση του κ. Νίκα απέναντι στην υποψηφιότητα Πτωχού, όπου ουσιαστικά είπε ότι ο ίδιος θα παραμείνει ουδέτερος.
Όντως αυτά που είπε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ήταν σοβαρά και θα συζητιούνται για καιρό στην Πελοπόννησο, όπως είχε προαναγγείλει. Πόσο όμως θα επηρεάσουν;
Με δεδομένο ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια απάντηση, είτε από την επίσημη Νέα Δημοκρατία είτε από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, από σήμερα πλέον το κυβερνών κόμμα και ο Δημήτρης Πτωχός μπαίνουν στην προεκλογική “μάχη”, που με τα τωρινά δεδομένα μόνο… περίπατος δεν θα είναι.
Ο κ. Νίκας ουσιαστικά έθεσε εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης, γιατί, όπως είπε, δεν θέλει να κάνει αυτά για τα οποία κατηγορεί τους άλλους (εννοώντας προφανώς τη διάσπαση) και μένει τώρα να δούμε κατά πόσο αυτά που ειπώθηκαν χθες θα παίξουν κάποιον ρόλο στη διαμόρφωση του προεκλογικού κλίματος, αλλά και το πώς θα συμπληρώνεται σιγά - σιγά το “παζλ” του ψηφοδελτίου του Δημήτρη Πτωχού. Θεωρείται σίγουρο ότι για τους περισσότερους θα κυριαρχήσει η κομματική πειθαρχία και οι πιο πολλοί θα συνταχθούν με την επιλογή του κόμματος, αλλά αυτό δεν θα ισχύσει για όλους.
Απαντήσεις σε αυτά θα δοθούν σχετικά άμεσα -άλλωστε πιθανόν εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις ονομάτων του συνδυασμού Πτωχού, που θα δώσουν ένα χαρακτηριστικό στίγμα τού τι πρόκειται να ακολουθήσει.