Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 22:46

Η εκλογή Κασσελάκη δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Νέα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ από το βράδυ της Κυριακής με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του. Νέο κεφάλαιο και για την πολιτική ζωή της χώρας με την ανάληψη της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης από έναν άνθρωπο που μέσα σε λίγες εβδομάδες συζητήθηκε στη χώρα όσο άλλοι σε όλη τους τη ζωή.
Είναι αλήθεια ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την εκλογή του παραμένει ένας πολιτικός… γρίφος, ακόμα και για πολλούς από αυτούς που τον ψήφισαν.
Μέχρι το βράδυ της Κυριακής ο Στέφανος Κασσελάκης πρωταγωνίστησε στην επικαιρότητα κατά κύριο λόγο ως ένα επικοινωνιακό φαινόμενο και σε αυτό έπαιξαν τον ρόλο τους και αρκετά μέσα ενημέρωσης, καθώς φρόντισαν να μας κρατούν ενήμερους για τις διατροφικές του συνήθειες, το πρόγραμμα γυμναστικής και άλλες πτυχές της καθημερινότητάς του.
Όλο αυτό έλαβε τέλος το βράδυ της Κυριακής, καθώς μετά από μία περίοδο χάριτος λίγων ημερών ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει λογικά να αρχίσει να δίνει το πολιτικό του στίγμα είτε με τις οργανωτικές του κινήσεις στο εσωτερικό του κόμματος είτε με την άρθρωση πολιτικού λόγου και αντιπολιτευτικής τακτικής με στόχο “να φύγει η Δεξιά”, όπως φώναζαν ψηφοφόροι του στα επινίκια της Κυριακής στην Κουμουνδούρου.
Η ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη δεν αφορά μόνο μέλη και ψηφοφόρους του συγκεκριμένου κόμματος. Πρέπει να αφορά και τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά γενικότερα όλους τους ψηφοφόρους, καθώς με βάση τα έως τώρα δεδομένα δεν αποκλείεται να φέρει αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, αλλά και αλλαγή στον προσδιορισμό των κομμάτων στον πολιτικό χάρτη.
Τα πρώτα δείγματα θα δοθούν τις προσεχείς ημέρες με τις κινήσεις που θα σηματοδοτήσουν αν πραγματικά υπάρχει διάθεση ενότητας και αξιοποίησης έμπειρων στελεχών, που ήταν ανθυποψήφιοί του ή υποστηρικτές του. Ξεπερνώντας τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρόκειται -και σωστά- να χρεωθεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα, θα έρθει η ώρα του συνεδρίου, όπου εκεί αφού θα έχει περάσει ικανός χρόνος από τις εσωκομματικές θα φανούν πιο ξεκάθαρα οι νέες τάσεις με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, όπου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η ηγεσία Κασσελάκη θα δώσει την πρώτη της μεγάλη πολιτική μάχη.
Μέχρι τότε υπάρχει αρκετός πολιτικός χρόνος και για να συστηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και για να διαφανεί αν θα οικοδομηθεί τελικά κλίμα ενότητας.