Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 21:10

Η διάνοιξη της Βουλγαροκτόνου πρέπει να έχει συνέχεια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Γιάννη Σινάπη

Ξεκίνησε χθες, επιτέλους, η διάνοιξη της οδού Βουλγαροκτόνου στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας. Είναι η πρώτη διάνοιξη δρόμου από το δάνειο των 4 εκ. ευρώ, το οποίο πήρε ο δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να διανοιχθούν δρόμοι στην Ανατολική Παραλία, που προβλέπονταν από το σχέδιο του 1905.

Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη η έναρξη διάνοιξης της οδού, γιατί αρχίζει να γίνεται πράξη το δάνειο, που λόγω της ξεχωριστής σημασίας του έχει χαρακτηριστεί αναπτυξιακό.

Θα θυμίσω ότι στις 29 Οκτωβρίου 2021 σε δήλωσή του ο δήμαρχος είχε εκτιμήσει ότι πριν από το καλοκαίρι του 2022 μπορεί να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου διάνοιξης δρόμων στην Ανατολική Παραλία. Όμως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εκταμίευση του δανείου σε συνδυασμό, προφανώς, με την έλλειψη του αναγκαίου ενδιαφέροντος και της προτεραιότητας που έπρεπε να επιδειχθεί από τη δημοτική αρχή, πήγαν το χρονοδιάγραμμα πολύ πίσω.

Γι’ αυτό είναι μεγάλη η σημασία της έναρξης διάνοιξης της Βουλγαροκτόνου. Κι επειδή οι δηλώσεις και οι διαβεβαιώσεις θα πρέπει να τηρούνται, θα σταθώ στη χθεσινή δήλωση του δημάρχου: “Οι διανοίξεις αυτές προφανώς συνεχίζονται.

Το επόμενο διάστημα μετά την ολοκλήρωση αυτού του δρόμου θα πάει μια νέα πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συνεχίσουμε και με άλλους δρόμους. Κάθε πρόταση πρέπει να λαμβάνει την έγκριση εκ νέου του Δ.Σ. Θα πάμε στο Συμβούλιο πρόταση - πρόταση, βήμα - βήμα”.

Εμείς εδώ θα είμαστε να υπενθυμίζουμε αυτή τη δήλωση και να πιέζουμε για να γίνει πράξη. Αυτή είναι η δουλειά μας. Γιατί η διάνοιξη των δρόμων της Παραλίας, όσο αυτονόητη και αν φαίνεται, είναι σημαντική υπόθεση για την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής και ευρύτερα της Καλαμάτας.

Η γενιά των 50άρηδων άκουγε για τη διάνοιξη αυτών των δρόμων από την παιδική της ηλικία. Πριν γεράσει θα πρέπει να τους δει διανοιγμένους, μέσα στην ερχόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Η διάνοιξη της Βουλγαροκτόνου πρέπει να έχει συνέχεια.