Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 21:30

Επαναδημοπράτηση της ανάπλασης της Αναγνωσταρά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Γιάννη Σινάπη

Το ζήτημα του πολύπαθου έργου της ανάπλασης στην οδό Αναγνωσταρά, επανέρχεται σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, με στόχο τη συνέχιση και την ολοκλήρωσή του.

Ενα έργο που δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο του 2020 και έπρεπε να τελειώσει αρχές Αυγούστου του 2021!

Η επιτροπή καλείται να αποφασίσει για την ολοκλήρωση ή μη του έργου και στη θετική περίπτωση, που είναι βέβαιη και για τον τρόπο που θα γίνει, με κάποιον από τους επόμενους μειοδότες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 3,5 χρόνια πριν ή με νέα δημοπρασία.

Δεν ξέρω αν το επιτρέπει η νομοθεσία, αλλά αν το επιτρέπει, θα πρέπει σήμερα να ληφθεί απόφαση χωρίς δεύτερη σκέψη ή κουβέντα, για την επαναδημοπράτηση του έργου. Με δεδομένα οικονομικά και κοινωνικά του σήμερα. Γιατί 3,5 χρόνια πριν είχαν δοθεί πολύ υψηλές εκπτώσεις, από 45,60% μέχρι και 33,71%, που με τα σημερινά δεδομένα είναι απαγορευτικές για την υλοποίηση του έργου.

Να μην υπάρχουν αυταπάτες που θα οδηγήσουν σε νέες μεγάλες ταλαιπωρίες την πόλη, τους επαγγελματίες της πολύπαθης οδού, τους δημότες και τους επισκέπτες.

Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί και το τμήμα που αναπλάστηκε μισό, λειψό, αλλά και όλη η Αναγνωσταρά, από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Καλαμάτας, που με τραγικό οδόστρωμα και τα παρατημένα πεζοδρόμια πλέον, έχει υποβαθμιστεί, έχει απαξιωθεί οικονομικά - εμπορικά και κοινωνικά.

Σήμερα, αφού δεν έγινε χθες, πρέπει να αποφασιστεί η επαναδημοπράτηση και η ανάπλαση της Αναγνωσταρά να υλοποιηθεί με τιμές που σηκώνει η αγορά του 2023 - 2024 και δεν θα επιτρέπει καθυστερήσεις, παλινωδίες και προκλητικές παρατάσεις.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε το “έγκλημα” που έχει γίνει, με τις αναπλάσεις που δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν στην περιοχή του κέντρου (του Ιστορικού), χωρίς να έχει προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη. Με τις θέσεις στάθμευσης που χάθηκαν, χωρίς πρόβλεψη για την αναπλήρωσή τους.

Ετσι όποιος περπατάει στους νέους πεζόδρομους της περιοχής είναι υποχρεωμένος να κινείται ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, που αποτελούν νόμιμο καθημερινό φαινόμενο!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 21:04