Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 19:38

Αχρείαστες η υπεροψία και η επίδειξη δύναμης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είναι πολιτικά κυρίαρχος στον δήμο. Πήρε 60% στις εκλογές και με το ενισχυμένο εκλογικό σύστημα της κυβέρνησης -που δεν το χρειάζεται- μπορεί να διοικήσει τον δήμο όπως θέλει, να πάρει τις αποφάσεις που επιθυμεί και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του χωρίς πρόβλημα κι εμπόδια.

Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Θαν. Βασιλόπουλος  και στην πρώτη του θητεία ως δήμαρχος ήταν τυχερός και δεν είχε πρόβλημα ή εμπόδια με την απλή αναλογική. Η εποικοδομητική και δημιουργική αντιπολίτευση των Βασίλη Κοσμόπουλου και Βασίλη Τζαμουράνη αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου -πράγμα που έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο δήμαρχος, τονίζοντας το κλίμα συναίνεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο ίδιο κλίμα αναμένεται να κινηθεί και σε αυτή την περίοδο η αντιπολίτευση Τζαμουράνη, όπως δήλωσε και δεσμεύτηκε ο επικεφαλής της, σεβόμενος και το εκλογικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και είναι αχρείαστη η επίδειξη δύναμης κι έκφρασης υπεροψίας από τον δήμαρχο, όπως παρουσιάστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση των διοικητικών συμβουλίων στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου.

Στον Σύνδεσμο Ύδρευσης ήταν ανεπίτρεπτη η αναφορά και η σκέψη ακόμα για 11 μέλη η πλειοψηφία και μόλις ένα η μειοψηφία στα 12 μέλη που δικαιούται ο Δήμος Καλαμάτας. Γιατί και με 9 - 3 και με 7 - 5 ακόμα η παράταξη της πλειοψηφίας και τον Σύνδεσμο ελέγχει και τις θέσεις ευθύνης, έμμισθες και μη, ορίζει χωρίς πρόβλημα. Τη στιγμή μάλιστα που όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν θέσεις ευθύνης στα Νομικά Πρόσωπα και στις αντιδημαρχίες, οποιαδήποτε επιπλέον θέση είναι πλεονεξία και αλαζονεία.

Για το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ η αρχική πρόταση που θα επαναδιατυπωθεί και θα επιδιωχθεί στο Συμβούλιο της επιχείρησης για εκπρόσωπο εργαζομένων από το νεοσύστατο σωματείο -τον πρόεδρο του οποίου δεν γνωρίζουν ούτε τα στελέχη της δημοτικής αρχής-, είναι πρόκληση και καθαρά εκδικητική για το “ενοχλητικό” Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Ακόμα, δεν χρειαζόταν και ο αποκλεισμός του Εργατικού Κέντρου και η επιλογή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, τουλάχιστον αυτή τη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Όταν είσαι κυρίαρχος, είναι αχρείαστες η υπεροψία και η επίδειξη δύναμης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 20:29