Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 20:04

Να δημοπρατηθούν νέα σχολικά κτήρια στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Σημαντικές επαφές για ζητήματα σχολικής στέγης της Καλαμάτας είχε την περασμένη εβδομάδα στις “Κτιριακές Υποδομές” στην Αθήνα ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή του, συζήτησε για: Το νέο δημοτικό σχολείο στην περιοχή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, που θα αποτελέσει τη συνένωση των 5ου και 17ου Δημοτικών της πόλης. Το Νηπιαγωγείο στη Ράχη που στεγάζεται σε λυόμενο, στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού. Το προπονητήριο στα Γιαννιτσάνικα, την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο πρώην Πολυκλαδικό και τη μελέτη για το κτήριο του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου.

Όλα αυτά τα έργα και η μελέτη για τη σχολική στέγη είναι μείζονος σημασίας και πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή και ευρύτερα τον Δήμο Καλαμάτας, την αυτοδιοικητική περίοδο που ξεκίνησε.

Δεν είναι τραγική η εικόνα του Δήμου Καλαμάτας στις σχολικές υποδομές, σε αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε. Όμως, πρέπει να αποδεχθούμε ότι η αξιοπρεπής εικόνα της πόλης σε αυτόν τον τομέα οφείλεται κυρίως στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του  1986. Πρέπει να αποδεχθούμε επίσης ότι η Καλαμάτα και η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο για την κατασκευή κάποιου καινούργιου σχολικού κτηρίου, καθώς υπάρχουν σοβαρές ανάγκες που μεγαλώνουν. Και αυτό γιατί το τελευταίο τέτοιο κτήριο που κατασκευάστηκε ήταν το 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο δήμος οφείλει να φέρει στο προσκήνιο και να διεκδικήσει με συνέπεια αυτά που συζήτησε ο δήμαρχος στις “Κτιριακές Υποδομές”. Και δεν είναι τα μόνα, καθώς σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το νέο σύγχρονο κτήριο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, για το οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη. Είναι το σχολείο που είχε επισκεφθεί ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας και είχε διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί πλέον να καλύψει τις απαιτήσεις μιας ιδιαίτερης ειδικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αυτά που συζητήθηκαν στις “Κτιριακές Υποδομές” πρέπει να δρομολογηθούν, να ληφθούν αποφάσεις χρηματοδότησης κι επιτέλους να δημοπρατηθούν μετά από χρόνια νέα σχολικά κτήρια στην Καλαμάτα. Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να κινηθεί άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 20:49