Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 13:20

Ανανέωση: Πραγματική ανάγκη ή απλώς μία ακόμα "καραμέλα";

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στο προσκήνιο είναι και πάλι -λόγω εκλογών- η γνωστή "καραμέλα" να συμμετέχουν ενεργά ως υποψήφιοι στις εκλογές νεαρά άτομα στο πνεύμα της... ανανέωσης. Φυσικά χρησιμοποιώ τον όρο "καραμέλα" όχι γιατί δεν συμφωνώ με την ανάγκη συμμετοχής των νέων στα κοινά, αλλά για τον τρόπο που χρησιμοποιούν αυτή την ανάγκη οι διάφοροι υποψήφιοι. 

Οταν πραγματικά θέλεις να ανανεώσεις το ψηφοδέλτιό σου δεν παίρνεις την προ τετραετίας λίστα, αφαιρείς 3-4 και στη θέση τους βάζεις απλώς κάποια νέα άτομα, τα οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να έχουν συγγενική σχέση και με διάφορους... δεινόσαυρους. Καταρτίζεις ένα σύγχρονο προεκλογικό πρόγραμμα με τη συμβολή νεαρών επιστημόνων, οι οποίοι πιθανόν θα είναι υποψήφιοι και από εκεί και πέρα εφόσον εκλεγείς, δρομολογείς την υλοποίησή του βασισμένη κατά κύριο λόγο σε άτομα που πρεσβεύουν την πραγματική ανανέωση. 

Οταν όμως το ψηφοδέλτιό σου είναι μία από τα ίδια και η μόνη διαφορά είναι ότι έχεις προσθέσει κάποια νέα άτομα, τα οποία όμως προαλείφονταν για μία θέση στο... Πρυτανείο εδώ και χρόνια και στην προσπάθειά τους αυτή έχουν κολλήσει πολλές από τις γνωστές "ασθένειες" του πολιτικού συστήματος, τότε μόνο για ανανέωση δεν μπορείς να κάνεις λόγο. 

 

Ολοι μας λίγο πολύ πάντως ανά διαστήματα έχουμε εκφραστεί δημοσίως υπέρ της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού του τόπου σε τοπικό επίπεδο αλλά και πιο πέρα. Κατά πόσο όμως θα εμπιστευόμασταν πραγματικά την τύχη των πόλεών μας και της κοινωνίας μας στα χέρια κάποιων νέων και κατά πόσο μάλιστα θα ήμασταν δεκτικοί σε τέτοιες υποψηφιότητες; Αυτό ας μας προβληματίσει για την επόμενη πενταετία, καθώς στην τρέχουσα εκλογική περίοδο δεν φαίνεται να υπάρχουν προϋποθέσεις τέτοιες ώστε να υπάρξει πραγματική ανανέωση, τουλάχιστον σε ηλικιακό επίπεδο.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 12:24