Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 21:10

Εχει και ευθύνη ο δήμαρχος να δώσει λύση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συζήτηση έγινε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, πριν την ημερήσια διάταξη, για σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα του δήμου, στην πόλη και όχι μόνο.

Την αφορμή έδωσε ερώτηση του επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχ. Αντωνόπουλου.
Εστω και σύντομη, ήταν χρήσιμη η κουβέντα, γιατί ανέδειξε ότι πολύ σημαντικά έργα για την προστασία της Καλαμάτας και οδικών αξόνων παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ο δήμαρχος και αντιδήμαρχοι έδωσαν απαντήσεις, αλλά μίλησαν για έργα που έχουν μελετηθεί ή σχεδιαστεί και περιμένουν την υλοποίησή τους.
Πρώτα απ’ όλα ο Νέδοντας. Ο δήμαρχος επανέλαβε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από το σκεπασμένο τμήμα μπροστά από το Δημαρχείο, όπου μέσα στην κοίτη υπάρχουν κολόνες και η παροχετευτική ικανότητα περιορίζεται επικίνδυνα. Είναι και η χαμηλή και παλιά γέφυρα στην Ιατροπούλου, στο παλιό Ταχυδρομείο που πρέπει να κατεδαφιστεί και να φτιαχθεί καινούργια, μεγαλύτερη που θα εξαλείφει ή θα μειώνει αισθητά την απειλή της πλημμύρας. Εργα που ακούμε εδώ και χρόνια κι έχουν καθυστερήσει. Αφορούν την προστασία της πόλης, στο κέντρο της και ως τέτοια πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα. Θα είναι ανεπίτρεπτο, εγκληματικό με όλα αυτά που έχουν επισημανθεί, να γίνει το κακό πριν το έργο.
Είναι ο εθνικός δρόμος από το Ασπρόχωμα έως τη Θουρία και πιο πέρα ακόμα, που με την πρώτη δυνατή βροχή πλημμυρίζει. «Φτιάξαμε δρόμους χωρίς έργα αποχέτευσης, με αποτέλεσμα με την πρώτη βροχή να πλημμυρίζουν οι είσοδοι στο Νοσοκομείο», παρατήρησε σωστά ο δήμαρχος. Ομως, απ’ όταν φτιάξαμε το δρόμο και το Νοσοκομείο πέρασαν χρόνια. Η επιστήμη προόδευσε, οι μελέτες και τα έργα ομβρίων είναι πλέον απαραίτητα για την προστασία ενός δρόμου, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για εθνικό. Η χρηματοδότηση του έργου που έχει προαναγγείλει ο δήμαρχος, πρέπει να γίνει πράξη. Για να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί το έργο, που τόσα χρόνια λέγεται, αλλά μένει στα λόγια και τις προαναγγελίες.
Δεν ξεχνάμε ότι ο δήμος είχε προγραμματίσει έργο ομβρίων στο Ασπρόχωμα, αλλά μετά από ταλαιπωρία, έπεσε η άσφαλτος και το έργο ξεχάστηκε, από αυτή τη δημοτική αρχή.
Ο δήμαρχος είπε πάλι για ρέματα που τσιμεντοστρώθηκαν και οι γείτονες κατέλαβαν μέρος τους, μεγαλώνοντας τις ιδιοκτησίες τους ή κτίζοντας πάνω σε ρέμα. Είναι καλές οι διαπιστώσεις και οι επικοινωνιακές κορώνες του δημάρχου, αλλά οφείλει να απαιτήσει και να πιέσει ή να κάνει αυτό που του αναλογεί, για να δοθεί τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Δεν είναι παρατηρητής ο δήμαρχος, έχει κι εξουσία εκτελεστική, καθοριστική. Και ευθύνη να δώσει λύση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 21:13