Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 14:26

Τα “ιπτάμενα” σχέδια των Μαυρογιαλούρων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

“Σφήνα” μπαίνει πλέον το αεροδρόμιο της Τρίπολης σε αυτό της Καλαμάτας -όπως αναφέρεται και στο σημερινό πρώτο θέμα της “Ε”- μετά την κοινή υπουργική απόφαση Αβραμόπουλου και Χρυσοχοΐδη για από κοινού χρήση του αεροδιαδρόμου της Τρίπολης από την πολεμική και την πολιτική αεροπορία.

Την ώρα δηλαδή που όλοι οι φορείς της Μεσσηνίας ζητούν προώθηση των διαδικασιών για την αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, λόγω της τεράστιας αύξησης των πτήσεων και των επισκεπτών, η κυβέρνηση έρχεται να σιγοντάρει τους... Μαυρογιαλούρους που υπόσχονται να μας φτιάξουν γεφύρια, λιμάνια, σχολεία κι αν χρειαστεί θα μας κάνουν ακόμα και... παιδιά.

Προχωρώντας βέβαια στη χρήση του αεροδρομίου της Τρίπολης και από την πολιτική αεροπορία, αμέσως αποκτούν ανάλογο δικαίωμα απαίτησης αεροδρομίου η Λακωνία και η Αργολίδα - και γιατί να μην ξεσηκωθούν και οι κάτοικοι του Καρτερολίου, της Πιπερίτσας και της γύρω περιοχής για την άμεση επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Τριόδου.

Καταστάσεις για γέλια και για κλάματα, βασισμένες σε αντιλήψεις που θέλουν να περάσουν κάποιοι για... πόλεις-κράτη, εποφθαλμιώντας φυσικά το ρόλο του ηγέτη σε αυτές, την ώρα που ο νέος αυτοκινητόδρομος έχει φέρει τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους. Την ώρα, δηλαδή, που ο χρόνος για να φτάσει κάποιος από την Τρίπολη στην Καλαμάτα δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση το χρόνο που θέλει κάποιος για να φτάσει από την Αθήνα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”! Με τη δική τους λογική φυσικά, ίσως κριθεί σκόπιμο να υπάρξουν υποδομές αεροδρομίου και στο... κέντρο της Αθήνας. 

Εννοείται ότι δεν πρόκειται για αρνητική μας στάση απέναντι στην ανάπτυξη των υποδομών της Τρίπολης, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του Μοριά. Η Αρκαδία άλλωστε έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στην τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου, με ιδιαίτερη έμφαση στον χειμερινό τουρισμό. Πρόκειται απλώς για απόλυτη διαφωνία με την τακτική εκείνων που βλέπουν την περιοχή τους ως... αυτόνομο κρατίδιο και επιχειρούν να επιβάλουν (με επιτυχία, κατά τα φαινόμενα) τα πέραν κάθε λογικής σχέδιά τους.

Υ.Γ.: Οι πληροφορίες για λειτουργία υδατοδρομίου στην πλατεία Αρεως ελέγχονται ως ανακριβείς.