Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 14:43

Η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας να γίνει πόλος έλξης για ντόπιους και επισκέπτες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με τις μεγάλες δυνατότητες ανάδειξης του Βιοτεχνικού Πάρκου Καλαμάτας ασχοληθήκαμε προ δύο ημερών από αυτή εδώ τη στήλη (εδώ).

Σήμερα, με αφορμή και τις εξαγγελίες της δημοτικής αρχής, θα ασχοληθούμε με τις δυνατότητες που έχει η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, ώστε να μετατραπεί σε έναν χώρο από τον οποίο θα πρέπει να περάσει κάθε επισκέπτης της πόλης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, υπάρχει πρόθεση άμεσα ο χώρος να αλλάξει όψη, ενώ σχεδιάζεται και το σκέπασμα του βορείου μέρους, εκεί που κάθε Τετάρτη και Σάββατο λειτουργεί η λαϊκή. Παράλληλα σχεδιάζεται η αναμόρφωση του σημερινού χώρου της ΚΑΚ και η αλλαγή του προς το λειτουργικότερο. Κινήσεις ομολογουμένως απαραίτητες, ώστε ο χώρος να γίνει πιο ελκυστικός για ντόπιους και επισκέπτες.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε πολλές πόλεις της Ευρώπης οι αγορές τέτοιου τύπου αποτελούν πόλο έλξης και σημείο συνάντησης για πολύ κόσμο. Αλλωστε σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να προμηθευτούν τα προϊόντα που επιθυμούν, αλλά και να τα γευτούν ως πελάτες σε μικρούς χώρους που έχει ετοιμάσει κάθε επαγγελματίας. Συχνά μάλιστα όλο αυτό ντύνεται και με παραδοσιακή μουσική δημιουργώντας ένα όμορφο εορταστικό σκηνικό, κατάλληλο να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο για τις αγορές του μέσω και της ψυχαγωγίας.

 

Οργανωμένο πλάνο, καθαριότητα, τάξη από την πλευρά του δήμου, πρόθεση για αλλαγές, δημιουργικότητα από τους επαγγελματίες και ο χώρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας μπορεί να αποτελέσει ένα από τα αξιοθέατα της νέας Καλαμάτας αξιοποιώντας φυσικά την ευρύτερη περιοχή, που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της παλιάς Καλαμάτας, που τείνει να χαθεί.