Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 21:24

"Πονάει κεφάλι; Κόψει κεφάλι" για τα τραπεζοκαθίσματα στον αιγιαλό!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πέραν κάθε λογικής φαίνεται να είναι η απόφαση για απαγόρευση των τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό από την ερχόμενη τουριστική περίοδο. Απόφαση η οποία έρχεται να προστεθεί στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ακόμα και στις τουριστικές περιοχές. 

 

Αυτή η κατάσταση που φαίνεται να διαμορφώνεται, έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει ότι το κράτος αδυνατώντας να ελέγξει την κατάσταση, η οποία έχει ξεφύγει εδώ και αρκετά χρόνια, αποφασίζει να καταδικάσει χιλιάδες επαγγελματίες, που μέσα από τη δραστηριότητά τους στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την όλο και καταρρέουσα ελληνική οικονομία.

“Πονάει κεφάλι; Κόψει κεφάλι” λέει ως γνωστόν ο... σοφός λαός, ρήση που ταιριάζει γάντι σε αυτή την απόφαση, που θα αλλάξει άρδην τα τουριστικά δεδομένα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Κανείς ακόμα και από τους σημερινούς θιγόμενους δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι σε εκατοντάδες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα επαγγελματίες καταχράστηκαν μέχρι αηδίας τον αιγιαλό βάζοντας τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες πέρα και από το κύμα. Και μη μπορώντας να πράξουν τα δέοντα και να τιμωρήσουν τους παραβάτες, κάποιοι γραφειοκράτες αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους πάντες.

Υπάρχει πάντως από κάποιους και το επιχείρημα, που ελπίζουμε να είναι και βάσιμο, σύμφωνα με το οποίο η απόφαση αυτή είναι μία... φωτοβολίδα στη λογική του “αν πιάσει”, κάτι που ουσιαστικά θα λειτουργήσει ως άτυπη δημόσια διαβούλευση. Δηλαδή ανάλογα με τις αντιδράσεις που θα συναντήσει, θα διαφανεί και το αν και κατά πόσο τελικά θα εφαρμοστεί ή εάν θα ανακληθεί. 

 

Υπομονή λοιπόν μέχρι να δούμε ποια θα είναι τελικά η πραγματικότητα. Μέχρι τότε όμως υπομονή δεν μπορούν να έχουν οι επαγγελματίες, οι οποίοι στο... παρά πέντε της τουριστικής περιόδου βλέπουν τα πλάνα τους και μαζί με αυτά και χιλιάδες ευρώ να “φτερουγίζουν”.