Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 16:44

Η αδιαφορία για τον συνάνθρωπο σκοτώνει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τη ζωή ενός άνδρα σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης έσωσαν πιθανώς οι αστυνομικοί το Σάββατο, μετά από πληροφορία ότι είχε εκφράσει μέσω Διαδικτύου την πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του. (Δείτε εδώ)

Πρόκειται για ένα ακόμα σκληρό περιστατικό, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα πολλά που καθημερινά συμβαίνουν γύρω μας αλλά τις περισσότερες φορές δεν πέφτουν στην αντίληψή μας. Το τελευταίο διάστημα πάντως, μέσω της υπηρεσίας Cyberalert της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, έχουν αποτραπεί δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας - ιδιαιτέρως νεαρών ατόμων, ακόμα και ανηλίκων. 

Τέτοιες ιστορίες, μόνο ένα δίδαγμα θα πρέπει να μας αφήνουν: Θα πρέπει να μην αδιαφορούμε για τους γύρω μας και να αναφέρουμε στις αρμόδιες αρχές κάθε περίεργη κίνηση η οποία μπορεί να δείχνει ότι κινδυνεύει η ζωή κάποιου συνανθρώπου μας. Οχι όμως μόνο όσον αφορά ζητήματα ψυχικής υγείας, που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στην αυτοκτονία, αλλά και αναφορικά με περιστατικά κάθε μορφής βίας. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιθανό να δώσουμε βοήθεια σε κάποιον ο οποίος, για διάφορους λόγους, αδυνατεί να ξεφύγει μόνος του από τον καθημερινό του εφιάλτη.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει σφίξει ακόμα περισσότερο τον κλοιό στην κοινωνία, και δεν είναι λίγοι αυτοί που... λυγίζουν μπροστά στη σκληρή καθημερινότητα. Αν όμως κάποιος πιο ψύχραιμος αντιλαμβάνεται ότι κάτι πάει στραβά, ας μην αδιαφορήσει, ας δώσει με τον τρόπο του την ευκαιρία σε έναν άνθρωπο να λάβει βοήθεια και να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του. 

Αλλωστε, η ζωή κάνει κύκλους και κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει...

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 18:24