Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 13:42

Η... πλάκα της Περιφέρειας με τα αεροδρόμια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Το αεροδρόμιο της Τρίπολης παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου» ήταν η κοινή διαπίστωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκπλήρωση αυτού του στόχου».

Αυτό τονίζει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη συνάντηση του κ. Τατούλη με τον κ. Κουίκ, την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στην ίδια ανακοίνωση στην τρίτη παράγραφο, αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συζητήθηκαν επίσης το θέμα της αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η ανάγκη ολοκλήρωσης του χωροταξικού των βοσκοτόπων και η βελτίωση των οδικών αξόνων της Πελοποννήσου».

Πάλι καλά, δηλαδή, που ο περιφερειάρχης έθεσε και το θέμα του αεροδρομίου της Καλαμάτας, έστω και ίσα με την ολοκλήρωση του χωροταξικού των βοσκοτόπων. Δηλαδή, για την Περιφερειακή Αρχή πρώτο και σημαντικότερο είναι το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης. 

Δύο μέρες πιο πριν σε πανηγυρική ανακοίνωση για τη σύνδεση της Καλαμάτας με το Λονδίνο με απευθείας πτήσεις της British Airways, η Περιφέρεια σημείωνε ότι «στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη του τουρισμού, μια από τις πρώτες προτεραιότητες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τη διεθνή πύλη της Πελοποννήσου και ένα από τα πιο δυναμικά αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Δηλαδή, όλα αυτά τα σπουδαία είναι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας; Εκείνο που στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ παρουσιάζεται ως ίσο με την ολοκλήρωση του χωροταξικού των βοσκοτόπων (να με συγχωρούν οι κτηνοτρόφοι), κάτω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Λες και η διεθνής πύλη της Πελοποννήσου είναι σύγχρονη και δεν έχει ανάγκη αναβάθμισης.

Ευτυχώς που η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη έσωσε την τιμή της Περιφέρειας και την αξιοκρατική μεταχείριση, τονίζοντας στον κ. Κουίκ ότι «το μεγάλο στοίχημα για μας είναι το αεροδρόμιο Καλαμάτας, οι επενδύσεις στο αεροδρόμιο». Κι έθεσε ως πρώτο θέμα την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Η Περιφερειακή Αρχή εξακολουθεί να μας κάνει πλάκα...

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 13:42