Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 20:16

Τέλος στα έργα με πολιτικό μέσο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Σε κάθε ευκαιρία ο δήμαρχος Καλαμάτας καταγγέλλει τα ρουσφέτια των υφυπουργών Αθλητισμού, όλων των κυβερνήσεων προ μνημονίων, που γέμισαν με κλειστά γυμναστήρια και άλλα αθλητικά έργα τις περιοχές τους. Και το έκαναν για να δείξουν έργο και να πάρουν ψηφαλάκια, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους.  Με δημόσιο χρήμα έκαναν το κομμάτι τους, λειτουργώντας ως σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι. 

Φρόντισαν για την επανεκλογή τους, αδιαφορώντας για το γενικό καλό, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών με αντικειμενικά κριτήρια.

Επιβεβαίωσαν κι ενίσχυσαν την παθογένεια του πολιτικού συστήματος, την οποία σήμερα πληρώνει ακριβά ο τόπος.

Ετσι σήμερα η Καλαμάτα δεν έχει σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο και δεν μπορεί να αλλάξει ούτε το πανί της Τέντας, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται αγώνες ή να τραυματίζονται αθλητές, λόγω της βροχής ή της υγρασίας.

Την ίδια ώρα που σε άλλο δήμο της Μεσσηνίας δόθηκαν χρήματα για ταρτάν στο στάδιο, ενώ δεν υπάρχει σύλλογος που να ασχολείται με το στίβο.

Σε άλλο δήμο του νομού, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι μειοψηφίες κατηγορούσαν τη δημοτική αρχή, γιατί απεμπόλησε χρηματοδότηση 1,8 εκ. ευρώ για την κατασκευή κολυμβητηρίου. Και κει δεν υπάρχει κάποιος σύλλογος που να ασχολείται με το κολύμπι. Παρεμπιπτόντως, ο συγκεκριμένος δήμος δεν έχει ούτε κλειστό γυμναστήριο. Και βάζουν ως προτεραιότητα το κολυμβητήριο, γιατί γι’ αυτό, προφανώς, κατάφεραν να βρουν χρηματοδότηση από κάποιο πολιτικό τους μέσο.

Ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει πολιτικό μέσο στα αθλητικά ή δεν έχει τις αθλητικές υποδομές σε προτεραιότητα. Γιατί για άλλα ζητήματα που ενδιαφέρεται, έχει μέσο ή βρίσκει κατανόηση. Απόδειξη το καινούργιο Δημαρχείο που κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους.

Δυστυχώς, η αντίληψη και οι πρακτικές για την εξασφάλιση χρηματοδότησης με πολιτικά μέσα, από "ευεργέτες" καλά κρατεί. Οι χρηματοδοτήσεις με αντικειμενικά κριτήρια και με διαφάνεια θα δώσουν τέλος στην παθογένεια του πολιτικού συστήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 16:49