Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 13:43

Τώρα η απόφαση για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εχει κολλήσει το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με ευθύνη της κυβέρνησης, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης.

Νεότερα από τη διαπραγμάτευση με την ΤΕΡΝΑ δεν υπάρχουν, ενώ στην αρχή οι διαδικασίες ήταν ταχύτατες με στόχο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, στην προσπάθεια να αποφευχθούν πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που είχε χάσει την υπομονή της.

Η απειλή της Ε.Ε. …ξεπεράστηκε και απόφαση ακόμα δεν υπάρχει.

Η κυβέρνηση, από τη μία, έχει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των τοπικών στελεχών και των αυτοδιοικητικών αιρετών του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν πιστοί στις αρχές τους για διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Δεν αλλάζουν την άποψή τους ότι η ΣΔΙΤ της Περιφέρειας όσες βελτιώσεις και αν της κάνεις, είναι καταστροφική για το περιβάλλον και πολύ ακριβή, δυσβάστακτη για τους δήμους και τους πολίτες. 

Στο εσωκομματικό τοπίο με τις διαφορετικές απόψεις εμπλέκονται και υπουργοί, στελέχη της κυβέρνησης που δεν είδαν με καλό μάτι τη διαπραγμάτευση με την ΤΕΡΝΑ, εκτιμώντας πως αυτό αποτελεί κωλοτούμπα, αλλαγή θέσεων και απόψεων, τις οποίες είχε στηρίξει με την ψήφο του ο λαός.

Από την άλλη, η κυβέρνηση έχει τους δημάρχους που έχουν μάθει στις χωματερές και στο τσάμπα. Είναι στα λόγια με την τοπική διαχείριση και την ανάληψη ευθύνης από την πλευρά τους, γιατί στην πράξη παραμένουν απαθείς και θέλουν να κάνουν τη διαχείριση σε χωματερές, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν αποκατασταθεί χθες, χρόνια πριν.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η κυβέρνηση πρέπει πλέον να πάρει αποφάσεις. Να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, τι θα κάνει με τη διαχείριση των σκουπιδιών, να εξηγήσει την ορθότητα της απόφασής της και να ζητήσει την υλοποίησή της από τους δημάρχους.

Δεν πάει άλλο. Ο κίνδυνος ενός νέου αδιεξόδου με τα σκουπίδια δεν έχει περάσει. Πάνω από όλα είναι το δημόσιο συμφέρον, η προστασία του περιβάλλοντος και η υγεία των πολιτών. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 13:18