Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 23:05

Είναι γιατί δεν πιστεύεις στο τρένο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια εκδήλωση που αφορά την αναβάθμιση και την κανονικοποίηση της γραμμής Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα, είναι πολύ σημαντική. Γιατί σημαντικό κι ελκυστικό το θέμα, είναι πολύ σοβαρή η υπόθεση του τρένου. Αν πιστεύουμε σε αυτό και την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου.

Μια τέτοια εκδήλωση δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο κομματικής προπαγάνδας κι εκμετάλλευσης. Και αν πάει να μεταβληθεί σε κάτι τέτοιο, οφείλουμε να αντιδράσουμε έγκαιρα, να το αποτρέψουμε. Οχι να το αναφέρουμε την τελευταία στιγμή  και να το αποδεχθούμε με την απουσία μας. Για την απουσία, τις αιχμές και τις κατηγορίες του δημάρχου Καλαμάτας περί προπαγανδιστικής εκδήλωσης, η αναφορά μας.

Στον Πύργο στις 14 Φεβρουαρίου, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την παρουσίαση της μελέτης αναβάθμισης και κανονικοποίησης της γραμμής Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα και Κατάκολο - Αρχαία Ολυμπία, παρέστησαν όλοι οι δήμαρχοι της Ηλείας, δήμαρχοι της Αχαΐας, το Επιμελητήριο, το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων κι έκαναν παρατηρήσεις, κατέθεσαν προτάσεις, δείχνοντας στην πράξη το ενδιαφέρον τους για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του σιδηροδρόμου, στην προσπάθεια για ανάκαμψη και ανάπτυξη του τόπου τους.

Στην αντίστοιχη εκδήλωση της Καλαμάτας οι απουσίες ήταν περισσότερες και πιο αισθητές από τις παρουσίες. Ευθύνη έχει ο οργανωτής, η ΠΕΔ Πελοποννήσου, αλλά και μεις, οι τοπικοί φορείς, ο Δήμος Καλαμάτας, η δημοτική αρχή που αδιαφόρησε, γιατί η οργάνωση ήταν πρόταση της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και υλοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΠΕΔ - δήμαρχο Αργους-Μυκηνών, με τον οποίο οι σχέσεις του δημάρχου Καλαμάτας είναι, με επιεική χαρακτηρισμό, παγερές, εχθρικές.

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας, οι παραγωγικοί φορείς της Μεσσηνίας έδειξαν ότι δεν πιστεύουν στο τρένο. Η γραμμή Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα έχει προταθεί για ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ. Αλήθεια, περιλαμβάνεται στα έργα-αουτσάιντερ και όχι στα έργα-φαβορί. Οταν την πρόταση αυτή την ακυρώνεις, επιβεβαιώνεις πως το τρένο δεν σε ενδιαφέρει. Την ίδια στιγμή δηλώνεις ότι παλεύεις την ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Γιατί αυτό το πιστεύεις. Και αυτή είναι η διαφορά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 16:11