Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 22:51

Αλλαγή ρούχων για την καταπολέμηση της βίας!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Στο προσκήνιο είναι ξανά το τελευταίο διάστημα το θέμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα και το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Τα πρόσφατα κρούσματα βίας μάλιστα, ως γνωστόν, έχουν οδηγήσει σε αναβολή του Κυπέλλου Ελλάδος και μετά από μία σειρά γεγονότων εντός ολίγων ημερών αναμένεται να κριθεί εάν η ποδοσφαιρική Ελλάδα θα αποφύγει αυτό που με μεγάλη δυσκολία απέφυγε ολόκληρη η χώρα, το Grexit.

 

Και ενώ οι ώρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ίσως πιο κρίσιμες από ποτέ, κάποιοι φαίνεται ότι... ανακάλυψαν τρόπους για να κρατήσουν τη βία και τους ταραξίες μακριά από τους αθλητικούς χώρους. Το απόγευμα του Σαββάτου αρκετά άτομα και από τη Μεσσηνία ταξίδεψαν στην Τρίπολη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός. Μία αναμέτρηση, για την οποία δεν έλαβαν εισιτήρια οι φιλοξενούμενοι. Ενας φίλος της στήλης από Καλαμάτα, φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αφού αγόρασε εισιτήριο (αξίας... 25 ευρώ παρακαλώ!) κατευθύνθηκε προς την είσοδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Εκεί όμως τον σταμάτησε η Αστυνομία, καθώς φορούσε παντελόνι με το σήμα της ομάδας του, το τριφύλλι. Του ζήτησαν λοιπόν να... βγάλει το παντελόνι, καθώς αφού ο Παναθηναϊκός δεν είχε πάρει εισιτήρια, δεν μπορούσαν οι φίλαθλοι να φορούν διακριτικά. Για να μην πολυλογούμε, του είπαν ότι για να μπορέσει να μπει στο γήπεδο, θα πρέπει να φορέσει τη φόρμα ανάποδα, ώστε να μην φαίνεται το σήμα. Ο... Μανωλιός λοιπόν έβαλε τα ρούχα του αλλιώς και μπήκε στο γήπεδο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, χωρίς όμως να τον ψάξει ή να αναρωτηθεί κανείς εάν πάνω του είχε όπλα, ξύλα, πέτρες, ναρκωτικά ή οτιδήποτε άλλο. 

Οπως μάθαμε, ανάλογο περιστατικό συνέβη και σε πρόσφατο αγώνα της ομάδας της Τρίπολης με την ΑΕΚ, όταν ανάγκασαν ένα φίλο του “δικεφάλου” από τους Γαργαλιάνους να βγάλει τη φανέλα της ομάδας και να φοράει από πάνω μόνο το μπουφάν του.

 

Η βία δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται με... αλλαγή ρούχων και ούτε την προάγουν οποιεσδήποτε φανέλες. Τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα θα διορθωθούν όταν εφαρμοσθούν οι νόμοι και όταν αποκατασταθεί ξανά η προ πολλού χαμένη εμπιστοσύνη του Ελληνα φιλάθλου απέναντι στο αθλητικό προϊόν του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.