Παρασκευή, 06 Μαϊος 2016 15:31

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας πύλη ανάπτυξης για την Πελοπόννησο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου. Η δυναμική του είναι αναμφισβήτητη και ήρθε η ώρα να την εκμεταλλευτούν και οι άλλοι νομοί της Περιφέρειας. Γιατί με τον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο - Σπάρτη η Λακωνία ήρθε πιο κοντά στη Μεσσηνία και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί πύλη και για τις ελκυστικές περιοχές του γειτονικού νομού.

Χθες Αγγλοι τουρίστες που ήρθαν από το Λονδίνο, πήγαν για διακοπές σε μονάδα πολυτελείας της Ηλείας. Αύριο - μεθαύριο άλλοι τουρίστες από τη Βρετανία θα πάνε στη Μονεμβασιά και στο Γύθειο, στην Ανατολική Μάνη και στο Διρό.

Τη σημασία του αεροδρομίου της Καλαμάτας και την ελκυστικότητα της Πελοποννήσου επεσήμαναν χθες οι ειδήμονες του τουρισμού. Μεταξύ άλλων, τόνισαν: «Η Καλαμάτα αποτελεί κομμάτι της ανάπτυξης των περιφερειακών ευρωπαϊκών προορισμών, είτε για ταξίδι αναψυχής, είτε για επαγγελματικό σκοπό». «Προβλέπεται τη φετινή χρονιά να έρθουν πάνω από 10.000 Βρετανοί επισκέπτες στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή». «Ανοίξαμε έναν ανερχόμενο προορισμό. Στους 10 ευρωπαϊκούς προορισμούς που προβλήθηκαν στο Βρετανικό Τύπο, από την Ελλάδα ήταν μόνο η Καλαμάτα. Η Καλαμάτα είναι η πύλη της Πελοποννήσου, είναι απίστευτα όμορφη περιοχή. Είστε προνομιούχοι». «Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ευρώπης, το 3ο ή το 4ο. Εχει αύξηση 280% με 300% από το 2010». «Οι εταιρείες έρχονται για τον προορισμό, όσο πιο ελκυστικός είναι τόσο μεγαλύτερο είναι και το ενδιαφέρον».

Και κλείνω την αναφορά μου με την επισήμανση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη: «Το αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι ο πυλώνας που μας φέρνει σ’ επαφή με όλο τον κόσμο».

Και φέρνει σε επαφή όλη την Περιφέρεια και την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Γι’ αυτό πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαϊος 2016 14:25