Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 13:00

Με εργαλεία 5G και πολιτικό αεροδρόμιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα σηματοδοτεί το πέρασμα στη μετα-κορονοϊό εποχή.

Η επιστήμη και η τεχνολογία έδωσαν για μια ακόμα φορά τη λύση βοηθώντας τον άνθρωπο να προχωρήσει μπροστά και να μην επιστρέψει στην εποχή των σπηλαίων, απογοητεύοντας τους… εμπόρους της καταστροφής. Εμβόλιο για τον κορονοϊό βρέθηκε και γίνεται, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει εμβόλιο για τη μιζέρια και την ανοησία! 

Η πανδημία θα αποτελέσει σύντομα κακή ανάμνηση, χάθηκαν όμως και θα συνεχίσουν να χάνονται -δυστυχώς για αρκετές εβδομάδες ακόμα- ανθρώπινες ζωές. Οι οικονομικές συνέπειες είναι τεράστιες, με εισοδήματα χαμένα και κατεστραμμένες επιχειρήσεις. Μέσα όμως από την καταστροφή, όπως γίνεται κάθε φορά μετά από μια τέτοια παγκόσμια κρίση, δημιουργούνται οι νέες συνθήκες που θα ορίσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή τα επόμενα χρόνια. Η απομακρυσμένη εργασία, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οι αγορές από το Διαδίκτυο, η ανάγκη για διαμονή σε προάστια για καλύτερη ποιότητα ζωής και μια σειρά άλλων στοιχείων που αναδείχθηκαν την περίοδο της πανδημίας, θα προσδιορίσουν το νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Κάποια πράγματα θα αλλάξουν με ταχύτητα, κάποια άλλα με πιο αργούς ρυθμούς, το μόνο σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα συντελεστούν σημαντικότατες αλλαγές σχεδόν σε όλους τους τομείς.
Η περιοχή μας έχει μπροστά της σημαντικές προκλήσεις. Με βασικότερη το αν θα καταφέρει να αποτελέσει τον νέο τουριστικό προορισμό, αλλά και τον προνομιακό τόπο διαμονής για όσους επιζητούν ποιότητα ζωής στα νέα εργασιακά δεδομένα. Η απάντηση στη συγκεκριμένη πρόκληση αποτελεί και το βασικό στοιχείο τοπικής οικονομικής ανάπτυξης για την επόμενη περίοδο. Τα βασικά εργαλεία για θετική απάντηση σε αυτή την προοπτική είναι η ανάπτυξη τεχνολογικών εργαλείων διασύνδεσης, όπως το δίκτυο 5G και βέβαια η αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου. Η Καλαμάτα πρέπει να τρέξει με ταχύτητα στην ανάπτυξη του δικτύου 5G παραμένοντας στην αρχική πρωτοπορία. Η ανάπτυξη του πολιτικού αεροδρομίου με παραχώρηση της λειτουργίας, αλλά και με επιτάχυνση των επεκτάσεων και των άλλων αναγκαίων έργων υποδομής για την παράλληλη λειτουργία του με το στρατιωτικό, αποτελούν τις άμεσες βασικές προτεραιότητες των επόμενων μηνών.
panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 08:24