Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 20:21

Προεκλογικά και το ελάχιστο χειροκροτείται ως σημαντικό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η επίσκεψη του Κυριάκου  Μητσοτάκη στη Μεσσηνία την Παρασκευή όλα δείχνουν ότι θα γίνει για να υπογραφεί πανηγυρικά η σύμβαση για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και ενδεχομένως να βγει και μια κοινή φωτογραφία με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.  Το μήνυμα που θα επιχειρηθεί να αποτυπωθεί στη συνείδηση των πολιτών, εντός και εκτός Μεσσηνίας, είναι ότι η κυβέρνηση προωθεί μεγάλα έργα. Στο εσωτερικό της Ν.Δ η κοινή εμφάνιση με Σαμαρά θα δείξει ενότητα και θα ενισχύσει το προφίλ του πρωθυπουργού στο παραδοσιακό κομμάτι των ψηφοφόρων της Ν.Δ. το οποίο ψάχνει για λύσεις… δεξιότερα.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει ξεκάθαρη προεκλογική στόχευση και δεν θα μπορούσε βεβαίως να γίνει διαφορετικά. Προεκλογική ομιλία δεν θα γίνει σε αυτή την φάση μιας και δεν έχουν επίσημα προκηρυχθεί οι εκλογές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Πρωθυπουργός το Σάββατο θα πάει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την προκήρυξη εκλογών και θα ήταν άκομψο το προηγούμενο βράδυ να πραγματοποιεί προεκλογική ομιλία. Επιλέχτηκε έτσι σημειολογικά να ξεκινήσει την προεκλογική αμέσως μετά με ανοικτή συγκέντρωση  στα Χανιά. Η επικοινωνία και εδώ έχει παίξει το ρόλο της στον καθορισμό του προγράμματος. 

Με βάση όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι η Μεσσηνία δεν μπορεί να προσδοκά κάτι χειροπιαστό από τη συγκεκριμένη επίσκεψη πέρα από την επανάληψη υποσχέσεων για έργα  που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια. Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις έχουν βέβαια σημασία γιατί καθορίζουν την ατζέντα των προσδοκιών αλλά πρακτικά έχουν μικρή αξία. Ο Μητσοτάκης δεν έρχεται πρώτη φορά στη Μεσσηνία. Έχει έρθει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και κάθε φορά επαναλαμβάνονται οι ίδιες διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις. Το μόνο θετικό είναι ότι στην περσινή του επίσκεψη ξαναμπήκε στην ατζέντα ο αυτοκινητόδρομος από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα. Όλα τα υπόλοιπα είναι σε αναμονή με άγνωστο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. 

Ακόμα και για το Καλαμάτα – Μεθώνη  για το οποίο θα υπογραφεί σύμβαση υπάρχουν ερωτηματικά για την πορεία υλοποίησης. Δεν υπάρχουν οριστικές μελέτες, ουσιαστικά καταργείται η σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτας – Μεσσήνης, παραμένει θολή η διέλευση στο Ασπρόχωμα και η  σύνδεση του με την Καλαμάτα στο κόμβο Ζαφείρη και βέβαια είναι εκτός η παράκαμψη της Πύλου. Με βάση όλα αυτά θα δυσκολεύονταν κάποιος να πανηγυρίσει και να χειροκροτήσει αλλά οι οπαδοί βρίσκουν σημαντικό και το ελάχιστο.

 

panagopg@gmail.com

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 21:18