Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 19:20

Πολύ λίγο και με μεγάλη καθυστέρηση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η εικόνα του παραλιακού μετώπου της Καλαμάτας αποτελεί βιτρίνα της πόλης και το αναπτυξιακό πλεονέκτημα της περιοχής. Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της τελευταίας περιόδου είχαν ως αποτέλεσμα την κακή εικόνα της θάλασσας. Σε μια θάλασσα με φυσαλίδες και περίεργο χρωματισμό κανένας δεν μπαίνει για μπάνιο.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο καθένας λέει «το μακρύ του και το κοντό του» και οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πάντα αυτές που κερδίζουν τη μάχη των εντυπώσεων. Εδώ πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη, δεν θα πιστέψουν ότι ξεχείλισε ο βιολογικός και βρόμισε η παραλία;

Ο Δήμος Καλαμάτας και η ΔΕΥΑΚ όφειλαν από την πρώτη στιγμή να ενημερώσουν για το φαινόμενο και να διαψεύσουν φήμες και θεωρίες συνωμοσίας. Δεν το έπραξαν όμως έγκαιρα, αφήνοντας να κυκλοφορούν αναπάντητα ερωτηματικά και εικασίες ζημιώνοντας έτσι το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει επικοινωνιακό μηχανισμό, ο οποίος δυστυχώς ενεργοποιείται μόνο για να παρουσιάσει τις δραστηριότητες του δημάρχου και όχι για να αντιμετωπίσει πληροφορίες που κάνουν κακό στην οικονομία της πόλης. Όταν είσαι προσανατολισμένος μόνο στην επανεκλογή και στο πώς θα ικανοποιήσεις τους «πελάτες» ψηφοφόρους, είναι προφανές ότι δυσκολεύεσαι να δεις τη μεγάλη εικόνα των αναγκών της πόλης και της προοπτικής της.

Το ενδιαφέρον για το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας χρειάζεται να είναι στοχευμένο και διαρκές. Με πολιτικές που θα αφορούν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στη Ναυαρίνου αλλά και την εικόνα της παραλίας και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε αυτήν. Αυτό δυστυχώς απουσιάζει, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν ευκαιριακές παρεμβάσεις μικρής κλίμακας και σημασίας. Η τουριστική κίνηση στην Καλαμάτα φέτος είναι πολύ μικρότερη από τα προηγούμενα χρόνια και θα ανέμενε κανείς ότι το γεγονός αυτό θα αποτελούσε καμπανάκι αφύπνισης, αλλά αντίθετα οι τοπικοί παράγοντες αποδεικνύουν ότι διαθέτουν αντανακλαστικά… Ραν Ταν Πλαν. Τον Αύγουστο εγκαινιάζουν γραφείο πληροφόρησης στο Αεροδρόμιο και ενημερώνουν μια εβδομάδα μετά για το πλαγκτόν που χρωματίζει τα νερά της θάλασσας! Και εδώ πολύ λίγο και με μεγάλη καθυστέρηση!