Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 19:54

Παραλείψεις που προκαλούν ανησυχία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

  

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Στην Πύλο βρέθηκε την Τρίτη το βράδυ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να ενισχυθεί η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού. Ο υπουργός μίλησε με θερμά λόγια για τον Δημήτρη Πτωχό, εξαίροντας την αποτελεσματικότητά του, απέφυγε όμως να μιλήσει αναλυτικά για τα έργα αρμοδιότητάς του. Ενδεχομένως να μην ήθελε να μπερδέψει την κυβερνητική του ιδιότητα με αυτή του κομματικού στελέχους. Οι γενικόλογες όμως αναφορές του σε έργα που συνεχίζονται και η αναφορά του μόνο στην παράκαμψη της Γιάλοβας και σε έργα βελτίωσης στην 9η εθνική οδό, προκάλεσαν προβληματισμό.

Η Μεσσηνία έχει δύο πολύ σημαντικά έργα και αυτά δεν είναι βέβαια ούτε η παράκαμψη της Γιάλοβας ούτε οι βελτιώσεις στην 9η εθνική οδό, αλλά ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και ο αυτοκινητόδρομος Πύργος - Τσακώνα. Η απουσία αναφοράς στα συγκεκριμένα έργα από τον αρμόδιο υπουργό μέσα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου και μάλιστα από την Πύλο μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλεί.

Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα που ο Χρήστος Σταϊκούρας αποφεύγει να αναφερθεί ονομαστικά στο Καλαμάτα - Μεθώνη, που είναι ένα σημαντικό έργο από κάθε άποψη. Η γενικόλογη διατύπωση για «συνέχιση των έργων που παραλάβαμε» δε νομίζουμε ότι καλύπτει το ζήτημα και μάλλον θα πρέπει να εντείνει την ανησυχία. Δεν γνωρίζουμε τι ειπώθηκε στο παρασκήνιο με τους τοπικούς παράγοντες που βρέθηκαν στην Πύλο και στο ποτό μετά σε κατάστημα της Μεσσήνης. Έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι όλα πάνε καλά; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Αργά ή γρήγορα όλα θα φανούν από την πορεία του έργου.

Η προώθηση των δύο οδικών αξόνων αποτελεί βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα της Μεσσηνίας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα. Ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν οι ανεπίσημες πληροφορίες για έναρξη εργασιών μέχρι τέλος του χρόνου στο Καλαμάτα - Μεθώνη και για απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου μέσα στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Ελπίζουμε επίσης να ισχύσουν οι δεσμεύσεις για υποβολή μέχρι τέλος του χρόνου της εναλλακτικής μελέτης για το τμήμα Πύργος - Καλό Νερό, έτσι ώστε να ξεμπλοκάρει και το συγκεκριμένο τμήμα. Το Πάτρα - Πύργος φαίνεται ότι θα κατασκευαστεί εντός του χρονοδιαγράμματος και ανοίγει η προοπτική για επέκταση της σύμβασης παραχώρησης για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος. Το να μην συζητείται ανοικτά και δημόσια η πορεία των συγκεκριμένων έργων και να μην δίνονται διαβεβαιώσεις για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, θα πρέπει να ανησυχεί τους πάντες.

 

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 20:47