Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 13:23

Η «Κυβέρνηση Α.Ε.» διανέμει μέρισμα 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

 

"Μέρισμα είναι το μερίδιο ανά μετοχή των καθαρών κερδών μιας ανώνυμης εταιρείας, που διανέμεται στους μετόχους της".

Αυτός είναι ο κλασικός ορισμός του μερίσματος, από τον οποίο εμπνεύστηκε η κυβέρνηση το... κοινωνικό μέρισμα που, εκτός από τους πραγματικούς αναξιοπαθούντες, θα το εισπράξουν και όσοι δηλώνουν πάμπτωχοι επειδή το κράτος δεν τους ελέγχει. 

Από εκεί και πέρα, ακόμα και οι πρωτοετείς των οικονομικών σχολών γνωρίζουν ότι -σε αντίθεση με τις ανώνυμες εταιρείες- το κράτος δεν έχει κέρδη, αλλά έσοδα από φόρους που πληρώνουν οι πολίτες.

Με απλά λόγια: Η κυβέρνηση θα μοιράσει τα φορολογικά έσοδα, στο όνομα μιας αναδιανομής του εισοδήματος υπέρ των φτωχών. Στην πραγματικότητα όμως θα μεταβιβάσει χρήματα από όσους δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, σε πραγματικά φτωχούς αλλά και σ' εκείνους που εκμεταλλεύονται την έλλειψη ελέγχων για να "παντελονιάσουν" επιδόματα και κοινωνικά μερίσματα. 

Γιατί δεν ελέγχονται οι φορολογικές δηλώσεις των "επαγγελματιών φτωχών"; Η απάντηση είναι αυτονόητη: Καμία κυβέρνηση δεν ελέγχει τις φορολογικές δηλώσεις, επειδή οι "επαγγελματίες φτωχοί" είναι οι καλύτεροι εκλογικοί πελάτες των κομμάτων εξουσίας. Γι' αυτό στην Ελλάδα έχουμε... πλούσιους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, και πολλούς πάμφτωχους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, εισοδηματίες, βιοτέχνες και βιομήχανους. 

Επειδή λοιπόν στην Ελλάδα, όχι μόνο "είσαι ό,τι δηλώσεις" αλλά επιδοτείσαι κιόλας με βάση την ανέλεγκτη φορολογική σου δήλωση, τα κορόιδα πληρώνουν φόρους και τα σαΐνια εισπράττουν κοινωνικό μέρισμα. Αν κάποιο κορόιδο αντιδράσει για τους φόρους που πληρώνει, κατηγορείται αυτομάτως για "καπιταλιστική αναλγησία", "νεοφιλελεύθερες ιδέες" και άλλες ηχηρές αρλούμπες των πραγματικών ωφελιμιστών, οι οποίοι πάντα βάζουν ασπίδα τον πόνο των φτωχών για να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα. 

Αυτοί οι πραγματικοί ωφελιμιστές (δεξιοί κι αριστεροί) συνηθίζουν να κάνουν "κοινωνικό έργο" με τα χρήματα των άλλων - και με στόχο πάντοτε την καρέκλα της εξουσίας. Στην απέναντι όχθη, εμείς οι... άλλοι, που πληρώνουμε με την ψυχή στο στόμα το όποιο κοινωνικό έργο από το υστέρημά μας, δεν έχουμε φυσικά δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε, γιατί θα χαρακτηριστούμε αναίσθητοι και άδικοι πλουτοκράτες. 

Σιωπή, λοιπόν: Η «Κυβέρνηση Α.Ε.» διανέμει μέρισμα σε πάμφτωχους με πολυτελή τζιπ και σε ελευθέρους επαγγελματίες που πεινούν επί ολόκληρες δεκατίες. Εσύ... σκάσε, πλήρωνε και δούλευε, για να περνάνε αυτοί καλύτερα από σένα.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 13:28