Πέμπτη, 12 Μαϊος 2016 20:01

Αναζητώντας μεσσίες στο χώρο του παραλόγου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι που πίστεψαν τις κυβερνητικές αυταπάτες; Θα αναζητήσουν νέους μεσσίες ή θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με όσους θέλουν να γίνει η Ελλάδα ένα κανονικό κράτος με ανταγωνιστική οικονομία; Λογικά η απάντηση στα δύο αυτά ερωτήματα είναι αυτονόητη, αλλά μια περιήγηση στο μαγικό κόσμο των κοινωνικών δικτύων αρκεί για να πειστούν και οι άπιστοι Θωμάδες ότι δεν έχει τελειώσει η ελληνική περιπέτεια στο χώρο του παραλόγου. 

 Για του λόγου το ασφαλές αντιγράφω κείμενο που έχει δεκάδες likes και κοινοποιήσεις στο Facebook: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πει σε ανώτερα στελέχη και συνεργάτες του πως η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ δεν είναι ανθρώπινο ον, αλλά είναι ένα "ερπετό που αλλάζει μορφή μεταξύ της ανθρώπινης και της ερπετικής μορφής" και σύμφωνα με πηγές κοντά στον πρόεδρο, υπήρξε μάρτυρας της αλλαγής μπροστά στα μάτια του, κατά τη γνώμη του δε, αυτό ήταν ως προειδοποίηση προς αυτόν προσωπικά. Ο Πούτιν συναντήθηκε με τη βασίλισσα το 2014, κατά την 70ή επέτειο της συμμαχικής απόβασης (D Day) στην Νορμανδία. Επικρίθηκε ευρέως από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης για το ότι δεν βοήθησε την μονάρχη στις σκάλες, κρατώντας αποστάσεις από αυτήν γενικώς. Εχει τώρα αποκαλυφθεί ότι ο Πούτιν έμεινε όσο πιο μακριά γινόταν από τη βασίλισσα, διότι την είχε δει να αλλάζει μορφή λίγες στιγμές νωρίτερα. "Η βασίλισσα έχει ένα μακρύ ερπετικό πρόσωπο, σχεδόν σαν ράμφος, με αρρωστημένο γκρι χρώμα"».

Το δημοφιλές άρθρο καταλήγει: «Στο Περού ένα σεβαστό μέντιουμ μου είπε ότι βλέπει ανθρώπους που βρίσκονται στην εξουσία, όπως τον Ομπάμα, τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Χίλαρι Κλίντον, να μετατρέπονται σε ερπετά, όποτε βλέπει διεθνή ειδησεογραφικά κανάλια. Η άρχουσα τάξη του κόσμου έχει τον τυραννικό έλεγχο των ΜΜΕ, καθώς και της τροφής μας, του νερού και της παροχής του αέρα, ενεργά δε αποχαυνώνουν τις μάζες. Τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους, αρχαία και σύγχρονα, είναι τεράστια και συνεχίζουν να αυξάνονται». 

Μη βιαστείτε να γελάσετε. Ούτε να πείτε ότι αυτά τα διαβάζουν μόνο όσοι ψάχνουν μεσσίες στην ακροδεξιά πλευρά της νοητής πολιτικής ευθείας. Θα σας υπενθυμίσω ότι έτσι γελάγαμε και με όσους ονειρεύονταν… ριφιφί στην Τράπεζα της Ελλάδας και παραλίγο το όνειρό τους να γίνει εφιάλτης για την Ελλάδα. Δυστυχώς η μεσαία τάξη όταν χάνει το εισόδημά της και την ελπίδα της αναζητά μεταφυσικές λύσεις και συχνά καταλήγει να ακολουθεί απίθανους τσαρλατάνους που υπόσχονται τα πάντα για να καταλάβουν την εξουσία. Δυστυχώς η ανθρωπότητα δεν διδάχτηκε τίποτα από την άνοδο του Χίτλερ και τη σφαγή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και είναι έτοιμη να ακολουθήσει και πάλι το δρόμο του παραλόγου. Οχι μόνο στην Ελλάδα. Αλλά και στην Αυστρία  του ακροδεξιού FPÖ, στη Γαλλία της Μαρίν Λεπέν και στις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Μαϊος 2016 18:29