Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 20:02

Απούσα η Ν.Δ. από τη Μεσσηνία 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

“ΚΚΕ - ΝΔ 2-0 (άνευ αγώνα)” ή “Πάρτι Πολάκη στο σπίτι του Σαμαρά”. Δεν ξέρω ποιον τίτλο προτιμάτε εσείς, αλλά κανένας από τους δυο δεν μπορεί να απεικονίσει πλήρως την επικοινωνιακή απουσία της Νέας Δημοκρατίας από τη Μεσσηνία. Τόσο όμως η επίσκεψη Πολάκη όσο και η ιδεολογική επίθεση του ΚΚΕ για τα λαϊκά διδασκαλεία του ΔΣΕ, έμειναν αναπάντητες δείχνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τεράστιο πρόβλημα στο Νομό Μεσσηνίας και δεν μπορεί να το κρύψει πίσω από τη δυσαρέσκεια που προκαλούν τα κυβερνητικά μέτρα. 

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καλαμάτα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι απελευθέρωσε την υγεία από τους εργολάβους και ότι πλέον όλα πάνε καλύτερα στον κλάδο της υγείας. Στον αναπληρωτή υπουργό απάντησε μέχρι το… κουτσό ΠΑΣΟΚ. Ομως κανένας από το εν αναμονή να κυβερνήσει κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δε σήκωσε το γάντι που πέταξε ο κ. Πολάκης στο νομό που εκλέγεται ο πρώην αρχηγός του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Θα μου πείτε ότι η ηγεσία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας άλλαξε μόλις πριν δυο μήνες και ότι ίσως οι τομεάρχες του κόμματος ενδέχεται να μην έχουν προλάβει να ενημερωθούν για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους. Λυπάμαι αλλά αυτό το επιχείρημα δεν πείθει κανέναν πλέον, καθώς εκφράστηκε στο παρελθόν κυρίως από όσους δεν έπραξαν τίποτα όχι μόνο στη αρχή αλλά σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής τους θητείας. 

Εκεί όμως που η επικοινωνιακή απουσία της Νέας Δημοκρατίας είναι εκκωφαντική, είναι στον ιδεολογικό αγώνα της υπεράσπισης των αστικών αξιών. Ετσι το ΚΚΕ κάνει πάρτι για τα 70 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ, στα Τρόπαια της Αρκαδίας και τα στελέχη του μιλούν για την παιδαγωγική ακαδημία του ΔΣΕ που λειτούργησε το 1948, "όπου αποφοιτούσαν δάσκαλοι για να επανδρωθούν τα δημοτικά σχολεία των ελεύθερων χωριών" και κανένας νεοδημοκράτης (κεντρώος και σοσιαλδημοκράτης) δεν αναρωτιέται αν ήταν ελεύθερη ή σκλαβωμένη η Ελλάδα το 1948. Με αυτό τον τρόπο το ΚΚΕ αναπαράγει την ιδεολογική ηγεμονία που θα φέρει στην εξουσία το επόμενο ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία αναρωτιέται γιατί η Αριστερά έχει αποκτήσει διαρκές ηθικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα τόσο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς όσο και η επικοινωνιακή απουσία της Νέας Δημοκρατίας πηγάζουν από την αδυναμία της Ελληνικής Δεξιάς να δημιουργήσει ένα σύγχρονο αστικό κόμμα σαν όλα τα δυτικά κόμματα. 

Αυτή την περίοδο κανένας δεν γνωρίζει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφέρει να εκσυγχρονίσει τη Νέα Δημοκρατία. Τα δείγματα όμως από τη Μεσσηνία κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι για τον εκσυγχρονισμό της Νέας Δημοκρατίας. 

Υ.Γ. Βεβαίως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί αριστεροί που πιστεύουν ότι είναι προτιμότερο να τραγουδούν “Απόψε πεθαίνει η Δεξιά” από το αποκτήσει η Ελλάδα ένα σύγχρονο δεξιό κόμμα, αλλά αυτό είναι η… άλλη όψη του νομίσματος του εκσυγχρονισμού των ελληνικών κομμάτων. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 18:39