Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 21:13

Δύο πυρκαγιές στην Γροιλανδία! - Απαγορεύθηκε και το... κάπνισμα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δύο πυρκαγιές στην Γροιλανδία! - Απαγορεύθηκε και το... κάπνισμα

Πυρκαγιές απειλούν περιοχές της Γροιλανδίας όπου τον Ιούλιο καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ, μια κατάσταση που ανάγκασε την τοπική αστυνομία να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε δύο ζώνες, στα νοτιοδυτικά.

"Λόγω των σημαντικών πυρκαγιών στα δυτικά παράλια, η αστυνομία της Γροιλανδίας αποθαρρύνει την κυκλοφορία –συμπεριλαμβάνονται η πεζοπορία και το κυνήγι– γύρω από το Νασουτόοκ και το Αμιτσορσούακ", ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Οι δύο αυτές ζώνες βρίσκονται κάτω από τον αρκτικό κύκλο. Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι οι πυρκαγιές θα συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους και τις επόμενες ημέρες.

Οι πρώτες φωτιές ξέσπασαν στις 31 Ιουλίου, σε αυτή την αυτόνομη, δανέζικη νησιωτική περιοχή, η βλάστηση της οποίας αποτελείται κυρίως από τούνδρα.

Σε μία από τις ζώνες που έχουν πληγεί απαγορεύεται από σήμερα (και μέχρι νεωτέρας) το κάπνισμα. Και αυτό γιατί λόγω της έντονης ξηρασίας ακόμη και η παραμικρή σπίθα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως ανέφερε ο δήμος του Καασούιτσουπ.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Δανίας BMI, οι καιρικές συνθήκες τον Ιούλιο ήταν "ακραίες". Ένας μετεωρολόγος, ο Τζον Κάπελεν, έγραψε στις 10 Αυγούστου στο Twitter ότι η θερμοκρασία έφτασε τους 24,8 βαθμούς Κελσίου στο αεροδρόμιο του Νούουκ, της πρωτεύουσας της Γροιλανδίας.

Οι 12 μήνες του 2016 ήταν οι πιο θερμοί που έχει βιώσει η Γροιλανδία από τις αρχές του 1900, όταν άρχισαν να τηρούνται αρχεία της θερμοκρασίας της περιοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER